VITAMINELE care îți lipsesc dacă apar mereu coșuri pe față

Află care sunt cele mai bune suplimente pentru acnee - vitamine și minerale pentru un ten curat.
  • Publicat:

Dacă vrei să previi sau să ameliorezi problemele tenului, vezi mai jos câteva suplimente pentru acnee pe care ar trebui să le iei în considerare.

Chiar dacă îți cureți corect tenul, folosești cremă de protecție solară și eviți cât poți de mult fondul de ten și pudra, nu întotdeauna pielea ta va arăta grozav. Iar asta se întâmplă din cauză că problema vine din interior, nu neapărat din exterior.

Ca să ai un ten curat, lipsit de imperfecțiuni, e important să ai o alimentație sănătoasă, din care să nu lipsească vitaminele, minerale și antioxidanții. Atunci când pielea ta dă semne de uscăciune, riduri, acnee și alte probleme, e cazul să iei atitudine: mănâncă mai sănătos și ia în calcul aceste suplimente pentru acnee.

Suplimente pentru acnee cu vitamina C

Vitamina C este esențială pentru frumusețea pieii, fiind folosită în compoziția multor produse de îngrijire. Ea ajută la reducerea cicatricilor postacneice, previne uscarea pielii și pierderea elasticității.

Chiar dacă nu este un remediu țintit, aceste suplimente pentru acnee cu vitamina C pot regla secreția de sebum, ameliorând astfel aspectul porilor.

Printre alimentele bogate în vitamina C se numără: ardeiul gras, pătrunjelul, broccoli, conopida, căpşunile, roşiile, cartofii, varza de Bruxelles, citricele (portocale, lămâi, lime, grepfrut, pomelo).

Lipsa de vitamina D se vede pe piele

Pe lângă faptul că îți întărește imunitatea, vitamina D mai are o funcție importantă. Și anume cea de a proteja pielea de toxinele din mediu.

Mai mult, studiile arată că „o cură” cu suplimente pentru acnee pe bază de vitamina D ameliorează semnificativ aspectul pielii, reduce roșeața, iritațiile și cicatricile.

Pentru un aport optim de vitamina D, consumă mai des alimente precum: laptele, iaurtul, margarina, cerealele, fructele de mare, sardinele, somonul, tonul şi ouăle.

Protejează-ți pielea cu vitamina E

O altă vitamină cu rol esențial în menținerea sănătății pielii este vitamina E. Aceasta acționează ca fel ca vitamina C, prin reglarea secreției de sebum.

În plus, are un puternic efect antioxidant, are capacitate de fotoprotecție și previne apariția ridurilor și a petelor închise la culoare ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Găsești din abundență vitamina E și în alimente precum: germeni de grâu, uleiuri vegetale şi margarină, avocado, produse din cereale integrale, gălbenuş de ou, fructe cu coaja lemnoasă (nuci, arahide, alune, migdale), ficat, unt de arahide.

Uleiul de pește previne inflamațiile la nivelul pielii

Printre alte suplimente pentru acnee recomandate pentru sănătatea pielii se numără uleiul de pește. Studiile arată că acesta are proprietăți antiinflamatoare și previne leziunile acneice, ameliorând totodată aspectul pielii deja afectate de coșuri și acnee.

Luminița nopții, eficientă în cele mai grave cazuri de acnee

Suplimentele cu luminița nopții (evening primrose) atacă „la rădăcină” acneea chistică severă și hidratează intens pielea din interior. De asemenea, elimină rugozitățile și aspectul obosit al pielii, revigorând-o și redându-i elasticitatea.

Suplimente pentru acnee cu zinc

Deficitul de zinc este adesea cauza acneei care nu se dă dusă ori a unghiilor friabile și a părului care cade cu ușurință și este fragil. Acest mineral este extrem de important atât pentru menținerea sănătății, cât și a frumuseții.

Un studiu a arătat că suplimentele cu zinc pot reduce cu până la 85% riscul de leziuni acneice, îmbunătățind totodată aspectul pielii celor deja afectați de astfel de probleme dermatologice.

Dacă vrei să îți asiguri doza optimă de zinc, consumă mai des alimente precum: peşte, carne de pasăre, lapte şi produse lactate, stridii, ficat, cereale, fasole uscată, soia, nuci.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”