Dr. Mihaela Bilic: 10 sfaturi care te pot scăpa de celulită

În cartea “Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit”, scrisă de dr. Mihaela Bilic, medicul nutriționist vine cu sfaturi pentru femeile care au celulită.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dr. Mihaela Bilic: 10 sfaturi care te pot scăpa de celulită

Conform informațiilor furnizate de medicul Mihaela Bilic, 90 la sută dintre femei au celulită. Și bărbații pot avea celulită, dar procentul acestora este foarte mic, sub 2 la sută. Celulita reprezintă o problemă estetică de care multe persoane încearcă să scape prin diverse metode. Celulita (aspectul de coajă de portocală a pielii cauzat de o anumită dispunere a grăsimilor sub piele) are mai multe cauze. Acestea pot fi moștenirea genetică, o anumită structură a pielii, sedentarismul, fluctuațiile valorilor hormonale, greutatea în exces și o circulație sanguină deficitară.

Pentru celulită sunt responsabile și anumite obiceiuri alimentare care presupun excesele de alimente cu mult zahăr, grăsimi, cel de alcool și de produse alimentare sărate. Multe persoană se confruntă cu celulita și pentru nu se hidratează suficient.

Celulita nu afectează doar persoanele sedentare sau cu exces ponderal. Și persoanele normoponderale pot avea celulită, la fel și cele care fac sport. De altfel, au devenit virale imaginile sportivelor care demonstrează că poți avea o super musculatură, dar și celulită în același timp.

Deși este atât de răspândită, celulita deranjează și multe femei care se confruntă cu aceasta vor să scape sau măcar să o estompeze.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum scapi de celulită atunci trebuie să înțelegi că pentru un aspect cât mai puțin vizibil al celulitei, este nevoie de un program care să includă schimbări în dietă, în stilul de viață, dar și de terapii corporale.

Iată câteva metode recomandate de medicul nutriționist Mihaela Bilic prin care celulita poate fi combătută!

  1. Reduceți aportul de alimente bogate în grăsimi precum carnea roșie, mezelurile, brânzeturile grase, untul.
  2. Înlocuiți prăjiturile și produsele dulci de patiserie cu fructele proaspete, pentru că zahărul favorizează celulita.
  3. Consumați fructe și legume proaspete, cât mai colorate, pentru conținutul lor bogat în vitamine, minerale și fibre.
  4. Beți apă din belșug și nu adăugați sare în exces în mâncare.
  5. Mâncați alimente bogate în lecitină (conopidă, roșii, spanac, portocale, soia), substanță care împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge.
  6. Consumați surse de acizi grași esențiali de tip omega 3 (pește gras sau suplimente cu ulei de pește).
  7. Alegeți la fiecare masă surse de proteine bune din carne slabă, pește, ouă sau tofu.
  8. Renunțați la alcool și băuturile răcoritoare acidulate, cu mult zahăr.
  9. Faceți mișcare aerobă moderată de cel puțin trei ori pe săptămână (mers alert, mers pe bicicletă, bandă, înot) pentru a arde grăsimile.
  10. Apelați la terapii corporale precum masajul, drenajul limfatic sau alte terapii corporale pentru un aspect tonifiat al pielii.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân