Scapă de celulită cu apă sărată în timp ce te bucuri de o vacanță relaxantă!

Apa sărată poate să combată nesuferita celulită! Află ce tratamente anti-celulitice poți face la Sovata, o destinație turistică preferată de români.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Scapă de celulită cu apă sărată în timp ce te bucuri de o vacanță relaxantă!
Sursa foto: Shutterstock

În această vară spunem „adio, celulită”! Avem alte obiective pentru corpul nostru: stare de bine, fermitate, o piele fermă, o siluetă în armonie. Și totuși, cum anulăm efectele atâtor ani de regimuri de slăbire, de abuzuri alimentare, cum trecem peste urmele sarcinilor, ale stresului, ale vârstei? Pentru că organismul se resimte și se protejează cu straturi de grăsime și de celulită pe care le depune pe șolduri, pe coapse, pe burtă, pe picioare.

Ce putem face? Ce proceduri putem urma ca să scăpăm de celulită?

Cauzele celulitei

Celulita este o afecțiune a țesutului adipos, care are atât cauze genetice, hormonale, dar și de stil de viață. Celulita apare cel mai des la femei pe coapse, fese, șolduri, abdomen și genunchi sub aspectul de „coajă de portocală”.

În esență, celulita este faza vizibilă a unei intoxicații de durată a țesuturilor. Cauzele? Deshidratarea, fumatul, stresul, alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare.

Ca să tratăm celulita, avem nevoie de o detoxifiere de calitate. Un regim alimentar curat, stretching zilnic și sesiuni scurte, dar concentrate de tratament anti-celulitic. Una sau două cure pe an. Două sau trei luni de stil de viață sănătos alungă total celulita. E nevoie doar să insiști, explică medicul balnelog Suzana Pretorian.

La Sovata, celulita are leac!

Există cure dedicate cu două obiective: informarea pacientei despre cauzele apariției celulitei și modificările de stil de viață simple, individualizate ce se impun, iar pe de altă parte tratamentul țintit de 1-2 săptămâni.

Tratamentul propriu-zis al celulitei constă în:

  • băi în apă sărată
  • proceduri medicale
  • terapii wellness liber

La Sovata, apa sărată a Lacului Ursu face magia. Temperaturile diferite pe verticală ale apei din Lacul Ursu au un efect regenerant, de gimnastică vasculară, cu activarea circulației. Și cum apa este hipersărată (conține până la 200 de grame de sare/litru), dar cu o temperatură crescută la suprafață, atunci bifăm și un efect intens antiinflamator la nivelul articulațiilor și al mușchilor.

Mai exact, durerile articulare și contracturile musculare dispar. Și tot așa se atenuează și aspectul celulitei. Dar nu ne oprim aici, ci ne focusăm și pe protocolul wellness și pe cel medical.

Procedurile medicale pot fi drenajul limfatic, masajul subacval, masajul medical, împachetările cu nămol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu. Lor li se alătură gimnastica medicală la sală (stretching) și aquafitness, respectiv oxigenoterapie forte pentru efectul de „ardere” a reziduurilor subcutanate și regenerare celulară.

Când vorbim de terapii wellnes, atunci ne gândim la împachetări anti-celulitice, la masaje de detoxifiere, la masaj limfatic manual, la băi aromatice detoxifiante.

Beneficiul obținut în urma unui sejur la Sovata este dublu: mobilizarea maselor celulitice prin tratamentul propriu-zis de 1-2 săptămâni, respectiv cunoașterea metodelor de prevenire și tratament la domiciliu al celulitei, care sunt exacte, simple și cu rezultat garantat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
8 pași pentru un păr strălucitor
8 pași pentru un păr strălucitor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân