Semnele pe care ți le dă pielea când nu bei destulă apă. Deshidratarea afectează și părul!

  • Publicat:
Semnele pe care ți le dă pielea când nu bei destulă apă. Deshidratarea afectează și părul!
Sursa foto: Shutterstock @Geinz Angelina

Deshidratarea este o problemă foarte frecventă, însă mulți oameni nici măcar nu își dau seama că se confruntă cu ea, mai ales în lunile reci de toamnă și iarnă, când senzația de sete este aproape absentă. În schimb, în sezonul cald, căldura ne determină să bem mai multă apă, deci organismul are un „sistem de alarmă” prin care ne atenționează când nivelul de hidratare este scăzut.

Deshidratarea acută se manifestă prin oboseală, moleșeală, confuzie, amețeală, tulburări de vorbire și de concentrare, însă poate avea repercusiuni și asupra pielii și părului.

Ce efecte are deshidratarea asupra pielii

Nu știi dacă bei destulă apă? Fii atentă la următoarele semne care apar pe piele:

Ce efecte are deshidratarea asupra părului

Consumul redus de apă are efecte negative și asupra părului. O persoană deshidratată prezintă următoarele semne:

Câtă apă trebuie să bei

Pentru a avea o piele luminoasă, hidratată și un păr strălucitor trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă zilnic, indiferent de anotimp (chiar mai mult în timpul verii, când pierzi apă prin transpirație).

Lichidele pot proveni atât din apă, cât și din fructe, legume, supe. Evită consumul excesiv de cafea (peste 3 cești), ceaiuri, alcool și sucuri acidulate îndulcite, precum și alimentele foarte sărate, deoarece contribuie la deshidratare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament