Alimente pentru durerile articulare. Unul dintre ele acționează ca ibuprofenul

Iată ce alimente pentru durerile articulare să consumi la micul dejun. Unul dintre ele acționează similar ibuprofenului!
  • Publicat:
Alimente pentru durerile articulare. Unul dintre ele acționează ca ibuprofenul
Foto: shutterstock

Dacă te confrunți cu dureri articulare asociate artritei, activităților riguroase sau vârstei, alegerile alimentare pot influența intensitatea lor. În general, alimentele mai puțin procesate pot avea beneficii asupra stării de sănătate. Anumite grupe alimentare precum fructele, legumele și grăsimile sănătoase conțin factori unici care pot ameliora durerile articulare. Dacă vrei să le reduci, poți face asta încă de la prima masă a zilei. Iată ce alimente pentru durerile articulare să consumi la micul dejun.

Alimente pentru durerile articulare

Somonul afumat

Există câteva motive pentru care ar trebui să integrezi somonul la micul dejun, iar unul dintre ele omega-3. Probabil ești deja familiarizat cu această grăsime sănătoasă, iar asta pentru că este o grăsime esențială care joacă un rol major antiinflamator în organism.

Broccoli

Cu siguranță nu te-ai gândit până acum că la micul dejun poți introduce cruciferele, dar acestea conțin compuși care ajută la blocarea unei enzime care duce apariția durerilor și a inflamațiilor articulare. Pe lângă compușii antiinflamatori, această clasă de legume conține antioxidanți și fibre, devenind astfel o alegere excelentă pentru orice masă, nu doar pentru micul dejun.

Turmeric

Cunoscut pentru culoarea sa vibrantă, turmericul are proprietăți antiinflamatorii care reduc durerile articulare, îmbunătățesc memoria și scad riscul de boli cardiovasculare. Turmericul proaspăt poate fi inclus într-un smoothie, în timp ce turmericul uscat poate oferi savoare preparatelor.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline are un gust unic și de necontestat, dar și grăsimi sănătoase care ajută la reducerea inflamațiilor articulare. Antioxidanții care se regăsesc în uleiul de măsline contribuie la beneficiile antiinflamatorii oferind aceleași efecte ca ibuprofenul. Există cercetări care indică faptul că uleiul de măsline extra virgin poate reduce durerile articulare chiar și atunci când este aplicat direct pe piele.

Usturoi

Usturoiul este inaimcul ideal al durerilor articulare. De-a lungul anilor, acest ingredient a fost folosit și ca remediu natural pentru tratarea anumitor afecțiuni, iar asta datorită proprietăților medicinale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân