Cea mai bună brânză pentru slăbire: pastila de dietă

Află care este cea mai bună brânză pentru slăbire!
  • Publicat:

Dacă  vrei să slăbești și nu vrei să renunți la brânză, nu e nicio problemă. Ba dimpotrivă: ar trebui să ai grijă să consumi regulat brânză. Bineînțeles în cantități rezonabile.

Ce înseamnă rezonabile? Ar fi bine să razi puțină peste o salată generoasă. Cât despre sortimente, optează mereu pentru cele din lapte integral de oaie sau capră.

Poți consuma și feta, care conține și oaie și capră. Așa că dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!

De ce spun asta? Pentru că brânza de oaie și cea de capră conțin grăsimi de tip MCT! Acestea te ajută să slăbești, susțin efortul fizic, sunt bune la digestie și scad riscul de diabet!

Brânza care provine de la animale care s-au hrănit preponderent cu iarbă conține o mulțime de nutrienți sănătoși.

Brânza este bogată în calciu, grăsimi bune și proteine. Mai mult, dacă provine din laptele animalelor care au păscut multă iarbă, brânza conține un raport optim între grăsimile de tip Omega 3 și Omega 6. De asemenea, brânza conține vitaminele A, B 12, D, dar și zinc, elemente benefice ăentru sănătatea organismului.

Cercetătorii spun că de fapt brânza, traiul la munte și nu peștele ar fi secretele vieții lungi ale locuitorilor din Sicilia și Grecia.

Însă ai grijă să mănânci brânzeturi naturale, din surse sigure și lapte integral, pe cât posibil nepasteurizat! De aceea, este bine să citești etichetele sortimentelor de brânză și să le alegi pe cele din lapte nepasteurizat. De obicei, acestea sunt brânzeturile franțuzești, cu miros puternic, pe care le găsești la raioanele speciale de brânzeturi din supermarket!

Și nu uita: chiar dacă este sănătoasă, o porție corectă de brânză nu ar trebui să fie mai mare de 70 g pentru telemea şi de 30-35 g pentru parmezan, caşcavaluri şi brânză cu mucegai. Aceasta este recomandarea medicului Mihaela Bilic în privința consumului optim de brânză!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult