Poți să faci carii sub fațetele dentare?

Mulți pacienți se întreabă dacă pot apărea carii sub fațetele dentare. Iată ce răspunde medicul stomatolog Alexandru Meroiu.
  • Publicat:
  • Actualizat:

În acest video, medicul stomatolog Alexandru Meroiu răspunde la 3 întrebări foarte interesante:

1) Pot să-mi pun fațete după ce dau jos aparatul dentar?

DA, îți poți pune fațete după ce ai purtat aparatul dentar. Chiar este indicat ca atunci când îți pui fațete, anterior să ai aparatul dentar la activ, pentru că el aliniază dinții și rezolvă problemele ocluzale.

2) Pot face carii sub fațetele dentare?

NU, nu se pot face carii sub fațetele dentare. Adeziunea dintre fațete și dinte este intimă. În schimb, se pot forma carii pe partea din spate a dinților, care nu este acoperită de fațete. Este indicat ca o dată la 6 luni, fie că ai sau nu fațete, să mergi la un control stomatologic de rutină.

3) De câte ori trebuie să folosesc pasta de dinți mov?

NU contează ce culoare are pasta de dinți. Poate fi albastră, vișinie, portocalie, gri în dungi etc. Important este să citești ingredientele pe care le conține. Dacă are în compoziție cărbune sau așa-numitele particule de diamant, înseamnă că este pastă de dinți pentru albire, care se folosește doar o dată pe săptămână. Dacă are în compoziție fluor, trebuie folosită în fiecare zi, de 2 ori/zi, dimineața și seara.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult