Nu decide tu, părinte, viitorul copilului tău!

De ce nu e bine să proiectezi asupra copilului dorințele tale neîndeplinite? Explică Eduard Andrei Vasile, profesor și consilier în dezvoltare personală.

Mulți părinți sunt tentați să aleagă în locul copilului viitorul pe care îl visau pentru ei înșiși, dar care nu s-a îndeplinit.

Dacă faceți deja acest lucru, opriți-vă!

Majoritatea dintre părinți au trăit în vremuri în care limitele erau la ordinea zilei. Motiv pentru care în prezent părinții își doresc ce-i mai bun pentru copiii lor.

Dar oare își doresc ce-i mai bun pentru copiii lor sau ce-i mai bine pentru ei înșiși? Aceasta este o întrebare la care toți părinții ar trebui să cumpănească mai bine răspunsul.

Lasă-i copilului libertatea să își aleagă viitorul

Una dintre misiunile grele pe care le au părinții este să le ofere copiilor alternative, dincolo de medicină, inginerie, avocatură etc.

Nu trebuie să le spună niciodată: „Astea sunt meserii adevărate! Astea sunt porcării, o să mori de foame făcând asta!”.

Ajutați-vă copiii să-și exploreze latura creativă, să aibă hobby-uri și să aibă libertatea de a-și alege singuri viitorul.

Voi doar ghidați-i și oferiți-le sprijin atunci când au nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult