4 adevăruri neplăcute despre sex: pastila de psiho

Există și adevăruri neplăcute despre sex, adevăruri pe care nu prea le discutăm.
  • Publicat:

Iată câteva adevăruri despre sex ce țin de bazele personalității sexuale umane. Aceste adevăruri discutate de specialiști sunt într-un contrast șocant cu unele principii pe care le impune societatea. Colega noastră, Bianca Poptean, consilier de dezvoltare personală, ne spune care sunt aceste patru adevăruri neplăcute.

 

Primul. După o perioadă mai îndelungată de relație, foarte rar ne putem păstra interesul sexual pentru o singură persoană. Și asta se întâmplă oricât de mult am iubi-o!

Acesta este un adevăr care da, îi doare pe cei care ar vrea, în mod nerealist, ca partenerul să nu mai fie atras, nici măcar vizual, de alte persoane. Acestora vreau să le transmit un mesaj: este normal să se întâmple asta. Suntem mamifere și studiile arată că după aproximativ 3 ani, după ce ne obișnuim cu feromonii partenerului, avem nevoie de noutate. Dar, a fi atras vizual e una și a trece la fapte e altceva!

Doi. Este posibil să ne iubim partenerul și, în același timp, să ne dorim să facem sex cu parteneri necunoscuți. Să ne dorim, nu să și înfăptuim.

Ce vreau să spun este că e normal să avem astfel de gânduri, dar nu zic că e normal să facem tot ce ne trece prin cap. Dacă ar fi să facem o comparație cu ciocolata, situația aceasta este ca și cum mie îmi place foarte mult ciocolata cu lapte – e cea mai bună ciocolată, din punctul meu de vedere și nu-mi doresc altceva. Însă, la un moment dat, mă satur și vreau puțină varietate. După ce gust și alt tip de ciocolată, revin la ciocolata mea favorită. Cam așa ar funcționa și în cazul sexului.

 

Al treilea adevăr incomod. Ne este mai ușor să ne entuziasmăm de o persoană nouă sau complet necunoscută decât de partenerul pe care-l știm de-o viață. Asta pentru că partenerului îi știm și părțile cu care nu suntem neapărat de acord, defectele, să le zic așa, pe când pe acea persoană n-o cunoaștem și ne imaginăm într-un mod nerealist că nu are niciun cusur. Este o modalitate a creierului de a-și asigura perpetuarea specie – să ne ofere idei care, câteodată n-au legătură cu realitatea.

 

Patru. Putem fi persoane amabile, respectabile și politicoase și, totuși, din când în când să ne dorim fantezii mai sălbatice în dormitor. Dorințele sexuale din intimitate, spun specialiștii, n-au legătură cu comportamentul nostru în societate. Așa că nu poți evalua sau prezice comportamentul sexual al unei persoane în funcție de cum se poartă în lume.

 

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult