Natura vindecătoare. Bolile ginecologice, tratate cu nămol și apă sărată

  • Publicat:
Natura vindecătoare. Bolile ginecologice, tratate cu nămol și apă sărată
Sursa foto: Shutterstock

Boli ginecologice precum anexita, vaginita sau candidoza pot fi vindecate în mod natural cu băi termale, irigații vaginale, aerosoli locali și nămoluri pelvine. 

Problemele organelor genitale de ordin inflamator, sterilitate primară și secundară, disfuncții menstruale sau ovariene, toate acestea își pot găsi răspunsul în efectele binefăcătoare ale nămolului extras din Lacul Ursu, singurul lac heliotermic din Europa.

Și acest lucru e posibil grație compozitului unic conținut de acest lac, format din substanțe organice (hormoni estrogen și progesteron human-like) și anorganice (cantitate mare de clorură de sodiu – sare). Este un excelent conductor termic, răcindu-se de patru ori mai încet decât apa.

Boli ginecologice tratate cu succes folosind nămolul terapeutic

Băile cu apă sărată și alte proceduri efectuate în cadrul stațiunii Sovata sunt utile în multe tipuri de afecțiuni, de la boli ginecologice și probleme de infertilitate, până la boli reumatologice (artroze, spondilartroze, hernii de disc, spondilartrită anchilozantă etc.), stări postoperatorii, postraumatice (fracturi, luxații, entorse), respectiv boli respiratorii (alergii, infecții și inflamații respiratorii repetate, astm bronșic) și dermatologice (psoriazis, dermatită atopică).

Dr. George Vasilescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în infertilitate de cuplu, ne spune cum decurge un tratament pentru boli ginecologice la Sovata:

Tratamentele ginecologice se realizează în cure cu o durată optimă de 10 zile. În cadrul terapiei se aplică irigații vaginale cu apă sărată, nămol extern și tampoane cu nămol care împreună au efect sinergic antiinflamator, vasodilatator și de stimulare ovariană naturală. Durata unei ședințe complete (inclusiv baie sărată la piscină) este de circa 2 ore.

Sursa foto: Shutterstock

Când au acces pacienții la apa sărată și la nămolul din Lacul Ursu?

În aer liber, direct în Lacul Ursu se pot face băi în timpul verii și la începutul toamnei. În afara acestor perioade, pacienții și oaspeții au acces la apa sărată și la nămolul extrase din Lacul Ursu în cadrul celor două baze de tratament din Sovata ce utilizează cele două resurse amintite astfel: în baza de tratament Lacul Ursu (de precizat că aceasta lucrează în sistem de contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv în sistem privat), precum și în baza de tratament a hotelului din apropiere.

În ambele baze de tratament, se poate beneficia de băi sărate la cadă, respectiv la piscine, împachetări cu nămol/parafină, hidroterapie, electroterapie, magnetoterapie, masaj medical și masaje wellness, gimnastică medicală, oxigenoterapie, inhalații și aerosoli.

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali