Oxigenoterapie

Tratament prin îmbogăţirea în oxigen a aerului inspirat.

Oxigenoterapia constituie unul dintre tratamentele hipoxiei (oxigenarea insuficientă a ţesuturilor) cauzată de o insuficienţă respiratorie.

Este utilizată atât în mod temporar, în afecţiunile acute (infecţie, edem), cât şi în mod îndelungat şi zilnic,în afecţiunile cronice (bronşita cronică evoluată). In anumite insuficienţe respiratorii cronice tratamentul efectuat la domiciliu este cvasicontinuu. Tratamentul ameliorează imediat starea şi cali­tatea vieţii subiectului şi pe termen lung evoluţia bolii.

Oxigenul ajunge la pacient pe cale nazală, cu ajutorul unei mici sonde sau al unei măşti. El mai poate fi furnizat şi printr-o canulă de traheotomie sau de către un respirator artificial.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica