Băutura care te scapă de mahmureală. Spune adio durerilor de cap!

Consumul de alcool în exces rezultă a doua zi o mare mahmureală. Află ce trebuie să bei pentru a scăpa de simptomele neplăcute.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Băutura care te scapă de mahmureală. Spune adio durerilor de cap!
Foto: shutterstock / Băutura care te scapă de mahmureală. Spune adio durerilor de cap!

Pentru că zilele de vară înseamnă vacanță, relaxare, petreceri și timp petrecut cu prietenii, cu siguranță în toată această ecuație prezent este și alcool-ul. Știm cum este a doua zi după o petrecere, când mahmureala nu-ți dă pace și tot ce-ți dorești este să-ți petreci ziua în pat. Din fericire, există o băutură care te scapă de mahmureală și este accesibilă și la îndemâna oricui.

Multe persoane optează pentru un mic dejun gras, o cafea rece sau chiar un Ibuprofen. Deși există numeroase opțiuni prin care putem ameliora simptomele mahmurelii, consumul de apă este cel mai indicat, ieftin și la îndemâna oricui. Alcoolul deshidratează, așadar misiunea de a doua zi este aceea de a-ți hidrata intens organismul.

Înainte de toate, mahmureala include simptome precum dureri de cap, stări de greață, gură uscată, tulburări de somn, amețeală sau chiar schimbări de dispoziție. Potrivit Mayo Clinic, există câteva motive pentru care consumul de alcool în exces duce la aceste simptome a doua zi. Alcoolul face ca organismul să producă mai mult acid în stomac, care ulterior produce iritații. Mai apoi, scade glicemia și crește frecvența de urinare. Toate astea rezultă simptomele care apar a doua zi. Din acest motiv este crucial să te hidratezi și să ajuți corpul să revină la normal.

În urma consumului în exces de alcool pierzi o cantitate mare de apă și vitamine. Consumă a doua zi apă cu electroliți precum apa de cocos, care este totodată și o sursă excelentă de potasiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia