Băuturi care ne ajută să dormim mai bine

Nu există un tratament minune care să ne ajute să scăpăm de aceste tulburări, dar putem opta pentru băuturi care ne ajută să dormim mai bine.
  • Publicat:
Băuturi care ne ajută să dormim mai bine
Foto: shutterstock / Băuturi care ne ajută să dormim mai bine

Somnul este extrem de important pentru starea noastră generală de sănătate. În spatele insomniei stau la bază mai multe cauze și, din păcate, nu există un tratament minune care să ne ajute să scăpăm de aceste tulburări într-un timp foarte scurt. În schimb, putem începe prin a ne bucura înainte de ora de culcare de câteva băuturi care ne ajută să dormim mai bine.

Băuturi care ne ajută să dormim

Ceaiul de ierburi

Poți începe să introduci ceaiul de ierburi în ritualul tău în fiecare seară. Recomandat în acest sens este ceaiul de Busuioc Sfânt, care poate reduce nivelul de cortizol. Similar acestuia, alegeri ideale sunt și valeriana, mușețelul și floarea pasiunii.

Turmeric latte

Probabil ai mai auzit că un pahar cu lapte cald te poate calma, dar nu întotdeauna laptele este un ideal în acest sens pentru că poate produce un disconfort digestiv, mai ales dacă ai o sensibilitate la produsele lactate. Există alternative însă: turmeric latte-ul. Optează pentru lapte vegetal, de migdale, caju sau ovăz și încălzește-l cu o linguriță de turmeric. Amestecă, adaugă miere de manuca și puțină scorțișoară deasupra. Această combinație are un efect antiinflamator, iar mierea de manuca este ideală pentru tractul gastrointestinal și sănătatea imunitară.

Apă plată sau cu infuzie de fructe

Nu degeaba multe persoane țin pe noptieră, lângă pat, un pahar cu apă pe timpul nopții. Apa nu conține calorii, zahăr adăugat și te ajută și să te hidratezi. Ppentru a dormi bine noapte consumă pe timpul zilei suficientă apă. Dacă bei prea multă apă înainte de ora de culcare, cel mai probabil te vei trezi în mijlocul nopții pentru a merge la toaletă.

Suc de cireșe

Există cercetări care sugerează că sucul de cireșe ajută la îmbunătățirea somnului, în special în rândul persoanelor care suferă de insomnie. Anumite substanțe din cireșe cresc conținutul de triptofan, un aminoacid implicat în producția de serotonină.

Băuturi care ne ajută să dormim: ashwagandha

Ashwagandha este o plantă medicinală de mare ajutor pentru somn. Este considerată un adaptogen, adică plantă care ajută corpul să se adapteze stresului. Reduce nivelul de cortizol și îmbunătățește calitatea somnului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”