Uleiul care combate ridurile, acneea și cicatricile

Uleiul de măceșe conține numeroși antioxidanți, vitaminele A, C și E, polifenoli și acizi grași care ajută la refacerea și rejuvenarea pielii.
  • Publicat:
Uleiul care combate ridurile, acneea și cicatricile
Foto: shutterstock / Uleiul care combate ridurile, acneea și cicatricile

Uleiul de măceșe este folosit încă din antichitate, când egiptenii și maiașii îl foloseau pentru proprietățile sale vindecătore. Acest tip de ulei conține numeroși antioxidanți, vitaminele A, C și E, polifenoli și acizi grași care ajută la refacerea și rejuvenarea pielii. Iată ce beneficii are și de ce ar trebui să-l introduci în rutina de îngrijire a tenului.

Uleiul de măceșe: beneficii pentru piele

Este hidratant

Este foarte important să menții o piele hidratată, iar uleiul de măceșe face o treabă excelentă în acest sens, deoarece conține minerale și acizi grași esențiali precum acid linolenic și linoleic, care permit blocarea apei în celule.

Hrănește pielea

Dacă te confrunți cu o piele uscată, acest tip de ulei este potrivit în rutina de îngrijire zilnică. În plus, oferă luminozitate pielii datorită texturii pe care o are.

Protejează împotriva expunerii la soare

Expunerea la soare poate lăsa urme vizibile asupra pielii. Din fericire, pentru că este abundent în vitamina A, C și E, cunoscute pentru reducerea problemelor apărute în urma statului la soare, acest tip de ulei merge excelent mână-n mână cu crema cu factor de protecție.

Uleiul de măceșe are efecte anti-aging

Deoarece conține concentrații ridicate de vitamina A, este un produs excelent pentru piele, iar în timp reduce prezența liniilor fine și ridurilor.

Reduce inflamațiile

În cazul persoanelor cu un ten sensibil, eczemă sau rozacee, acest tip de ulei ajută la calmare datorită conținutului de vitamina E și a altor compuși meniți să amelioreze inflamațiile.

Combate acneea

Datorită conținutului de vitamina A (retinoizi), un ingredient extrem de puternic și cunoscut pentru capacitatea sa de a combate mai multe probleme, este ideal inclusiv în lupta cu acneea.

Uleiul de măceșe reduce cicatricile

În urma unui studiu din 2015 s-a descoperit că pacienții tratați cu ulei de măceșe de două ori pe zi au putut observa îmbunătățiri majore în privința culorii cicatricilor în doar 12 săptămâni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Manichiura de vară în nuanțe nude
Manichiura de vară în nuanțe nude
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”