Fără celulită la plajă! Trucuri de înfrumusețare rapide recomandate de medicul dermatolog

Dacă vacanța de vară se apropie cu pași repezi, dar nu ai vrea să iei cu tine și urmele oboselii acumulate peste an sau nesuferita celulită, încă mai ai timp pentru câteva îmbunătățiri rapide, dar cu efect maxim!
  • Publicat:
Fără celulită la plajă! Trucuri de înfrumusețare rapide recomandate de medicul dermatolog
Sursa foto: Shutterstock

Orele lungi petrecute la birou, finalul de an școlar cu emoții și oboseala acumulată peste an își lasă amprenta asupra chipului și trupului tău. Dar asta nu înseamnă că trebuie să și rămână acolo sau că trebuie să te însoțească și în vacanță. Câteva intervenții rapide, minim invazive, pot șterge oboseala înainte să pășești pe plajă!

Medicul dermatolog Ana Grigorescu explică ce intervenții te pot ajuta să obții efectul dorit.

Vara asta se poartă fără celulită!

Chiar dacă în sezonul cald există restricții în ceea ce privește intervențiile estetice, sunt și unele la care putem apela și care nu necesită un timp de recuperare.

Pentru o rejuvenare rapidă a chipului și a decolteului, tratamentele cosmetice clasice sau cu aparatul de hidrodermabraziune sunt cele mai sigure în perioada verii. Este important însă să folosim cremă cu factor de protecție solară pe tot parcursul zilei, pentru a evita apariția petelor pigmentare.

Dacă problema pe care dorim să o rezolvăm înainte de a merge la plajă este celulita, putem apela la câteva ședințe de remodelare corporală prin tratamente de radiofrecvență sau alte tehnologii moderne. Acestea îmbunătățesc vizibil aspectul de coajă de portocală într-un timp scurt, explică dr. Ana Grigorescu.

Fără peeling înainte de plajă!

De partea cealaltă însă, medicul recomandă ca în această perioadă, mai ales dacă urmează să petreceți câteva zile la soare, să nu apelați la peelinguri clasice care cojesc pielea și nici la tratamente cu laser ablativ.

În plus, la oricare intervenție apelați, nu uitați să vă protejați apoi pielea cu factor de protecție. Oricât ar arăta de bine o piele bronzată, nu trebuie să uitați că aceasta este, de fapt, o piele care suferă.

Mai mult, pe termen lung, expunerea la soare fără factor de protecție anulează exact efectele intervențiilor care ne ajută să ne păstrăm chipul tânăr.

Chiar dacă percepția generală este că ridurile sunt un semn normal în procesul de îmbătrânire, nu multă lume cunoaște faptul că UV reprezintă 90% din cauzele ridurilor. Acest lucru se întâmplă deoarece degradează fibrele de elastină din piele, ceea ce duce la pierderea elasticității și tonicității pielii, cu dezvoltarea timpurie a ridurilor feței, a încheiat medicul Ana Grigorescu.

Îmbunătățiri rapide înainte de vacanță? Trucuri de înfrumusețare recomandate de medicul dermatolog Ana Grigorescu
Dr. Ana Grigorescu, medic dermatolog în cadrul Dr. Leventer Dermato-Estetică
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”