Transformările prin care trece pielea când ne apropiem de menopauză – cele mai eficiente soluții pentru prevenirea aspectului îmbătrânit

  • Publicat:
Transformările prin care trece pielea când ne apropiem de menopauză - cele mai eficiente soluții pentru prevenirea aspectului îmbătrânit

Pielea noastră se schimbă odată cu trecerea anilor, din păcate nu în bine, dar te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă asta? Să fie stilul de viață, modificările hormonale ori pur și simplu îmbătrânirea celulară – sau, poate, toate 3 la un loc? Și cum îi putem asigura pielii o îngrijire suplimentară, pentru a-și păstra fermitatea, elasticitatea și strălucirea?

Din fericire există soluții care pot amâna semnele de îmbătrânire a pielii. Alimentația echilibrată, hidratarea, odihna și folosirea produselor adecvate de îngrijire ajută pielea să se mențină cât mai fresh, chiar și după depășirea pragului de 45-55 de ani, interval în care femeile trec prin peri și postmenopauză, pe măsură ce nivelul de estrogen din organism scade.

Află ce transformări suferă pielea la peri și postmenopauză, ce produse de îngrijire și modificări în stilul de viață te ajută să ai un chip luminos și tânăr indiferent de vârsta din buletin!

Cum se schimbă pielea după 40 de ani

Scăderea nivelului de estrogen de la perimenopauză (adică perioada de tranziție care precede menopauza) duce, inevitabil, la o reducere a producției de colagen și elastină, elemente esențiale care asigură pielii fermitate, elasticitate și strălucire. Mai mult, după vârsta de 40 de ani și mai ales în preajma instalării menopauzei, nivelurile de progesteron și testosteron încep să fluctueze, ducând la o serie de modificări fizice și psihice.

Dispoziția, somnul, digestia, viața sexuală, nivelul de energie, capacitatea de memorare și, firește, pielea au de suferit din cauza acestor modificări chimice din corpul nostru.

Printre problemele dermatologice care pot surveni ca urmare a acestor dezechilibre hormonale, a scăderii nivelului de lipide, dar și a lipsei de protecție solară sau a stilului de viață nesănătos pe parcursul vieții se numără:

  • Pielea subțiată, uscată, ternă, lipsită de fermitate și elasticitate
  • Senzația de piele care „strânge
  • Ridurile pronunțate în jurul ochilor, nasului și gurii
  • Petele care apar pe față, mâini, gât și brațe sau piept
  • Iritațiile și mâncărimile la nivelul feței
  • Telangiectaziile, rozaceea, acneea
  • Cearcănele și pungile de sub ochi pronunțate
  • Pori proeminenți
  • Mâncărimea și descuamarea pielii

Cum poți preveni îmbătrânirea prematură a pielii

Firește că nu putem amâna la nesfârșit procesul de îmbătrânire, inclusiv la nivelul pielii, dar putem lua anumite măsuri pentru a întârzia apariția semnelor menționate anterior.

Pielea luminoasă, fermă și plină de vitalitate are nevoie de o dietă adecvată, bogată în fructe și legume proaspete, legume, cereale, carne slabă și grăsimi sănătoase și, desigur, apă din belșug – minimum 2 litri de apă pe zi.

Apoi, este important să renunți la obiceiurile nocive, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool sau expunerea la soare fără protecție solară.

Totodată, include în rutina zilnică exerciții diverse care îți pun sângele în mișcare. Potrivit studiilor, sportul poate limita sau chiar inversa procesul de îmbătrânire a pielii. Exercițiile aerobice favorizează dilatarea vaselor de sânge și buna circulația a nutrienților către derm. Astfel, pielea devine mai strălucitoare, mai suplă și mai groasă – aspect important, deoarece pielea subțire este mai predispusă la apariția ridurilor.

Nu în ultimul rând, asigură-i organismului cele 7-8 ore de somn pe noapte pentru a-l ajuta să se regenereze.

Pielea, întinerită cu ajutorul produselor adecvate de îngrijire

Menopauza nu trebuie să preia controlul asupra pielii tale! Fii cu un pas înaintea ei și adoptă o rutină de îngrijire a pielii care va reda chipului tău elasticitatea, fermitatea și luminozitatea dorite.

În ajutorul tău vine gama de produse special dezvoltate pentru femeile aflate la peri sau postmenopauză Vichy Neovadiol, formulate cu ingrediente active eficiente împotriva îmbătrânirii pielii și având o textură lejeră, cu parfum floral plăcut și, foarte important, non-comedogenice, în variante de zi și de noapte.

Având la bază substanțe active precum Proxilan care crește sinteza de colagen, extract de Cassia, acid hialuronic cu efect de reumplere, niacinamide cu efect calmant și acizi grași Omega 3-6-9 care oferă hrănire intensă, cremele din gama Vichy Neovadiol Peri-Menopause & Post-Menopause:

  • ajută la refacerea pierderii lichidelor √
  • reduc apariția ridurilor √
  • netezesc pielea √
  • redefinesc contururile √
  • îmbunătățesc elasticitatea și fermitatea pielii √

Vichy Neovadiol Peri-Menopause cremă de zi are efect de redensificare și reumplere, pielea este tonifiată și fermă, ridurile sunt mai puțin pronunțate, iar trăsăturile sunt restaurate.

Formula specială activează vizibil mecanismul anti-îmbătrânire al pielii: elasticitate, fermitate, uscăciune, eficacitate dovedită clinic.*

* Test instrumental pe 40 de femei după 4 ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân