Cum scapi de grăsimea din zona pubiană. Exerciții, terapii și intervenții chirurgicale eficiente

Grăsimea din zona pubiană poate fi un detaliu inestetic pentru multe femei, mai ales în sezonul cald, la mare, când costumele de baie acoperă cât mai puțină piele. Află cum poți scăpa de ea cu exerciții și diverse intervenții!
  • Publicat:
Cum scapi de grăsimea din zona pubiană. Exerciții, terapii și intervenții chirurgicale eficiente
Foto: Shutterstock

Pielea lăsată – în special cea de pe burtă și brațe – și grăsimea din zona pubiană sunt ultimele probleme care cu greu se dau duse în urma unui proces major de scădere în greutate, fie că vorbim de un regim alimentar sau o operație de micșorare a stomacului.

Această „punguță” cu grăsime din zona inghinală este frecvent o bătaie de cap și pentru femeile care au născut. Însă și vârsta poate fi un factor – pe măsură ce îmbătrânim, grăsimea corporală se poate acumula în această zonă. La fel și forma corpului, mai rubensiană, dobândită într-o anumită măsură de la unul dintre părinți.

Citește și: Remedii pentru iritații sub sâni. Cum previi iritațiile dacă ai sâni mari și transpiri abundent

Cunoscută sub denumirea medicală de panniculus, grăsimea din zona pubiană necesită un plan de acțiune mai complex, care nu presupune doar deficit caloric, ci și un antrenament bine gândit, care să îți lucreze zona cu pricina. Sau, dacă îți permite buzunarul și nu ți-e teamă de bisturiu, o intervenție chirurgicală.

Iată câteva metode prin care poți „topi” grăsimea inestetică din zona pubiană.

Exerciții pentru grăsimea din zona pubiană

Anumite exerciții care vizează regiunea abdominală joasă pot ajuta la tonifierea musculaturii și reducerea grăsimii din zona problematică.

Exemple de astfel de exerciții sunt:

Citește și: CREMELE care irită pielea dacă te expui la soare. 10 ingrediente de ținut minte

Proceduri cosmetice fără bisturiu pentru grăsimea din zona pubiană

Pe lângă exerciții, există anumite proceduri cosmetice care pot „stafidi” sau „îngheța” celulele grase din zona inghinală, fără riscuri sau alte efecte negative care pot apărea în cazul intervențiilor chirurgicale.

Dar nu te aștepta la rezultate spectaculoase după doar o ședință! Sunt necesare mai multe sesiuni pentru a topi nesuferita „punguță” cu grăsime.

Exemple de astfel de proceduri cosmetice noninvazive sunt criolipoliza, terapia cu radiofrecvență (bună și în caz de celulită sau varice) și terapia cu căldură.

Citește și: Produsul cosmetic obligatoriu vara! Elimină sebumul, calmează iritațiile și previne înfundarea porilor

Intervenții chirurgicale care te scapă de punga de grăsime din zona inghinală

Dacă nimic nu dă rezultate în lupta cu grăsimea din zona pubiană și ești pregătită financiar și emoțional, poți lua în considerare o intervenție chirurgicală pentru corectarea problemei.

Liftingul pubian, liposucția, abdominoplastia sau paniculectomia sunt variante din care poți alege, dar ține cont de riscurile asociate și de recomandările medicului chirurg plastician.

Surse: medicalnewstoday.com, greatist.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân