Dr. Iancu Morad: ”Personajele excentrice din presă afectează percepția generală asupra operațiilor estetice”

Dr. Iancu Morad enumeră persoanele excentrice din presă care au afectat percepția generală asupra operațiilor estetice.
  • Publicat:

Intervențiile estetice reprezintă o modalitate de prevenție sau corectare a semnelor îmbătrânirii, a asimetriilor sau a diverselor imperfecțiuni de la nivelul feței sau al corpului, cu ajutorul operațiilor sau doar a procedurilor minim-invazive. Există însă persoane care merg la extrem și, cu ajutorul unor medici chirurgi care acceptă să facă acest compromis, ajung să își desfigureze chipul din pricina injectărilor exagerate sau a operațiilor repetate.

Medicii chirurgi sunt de părere că, din pricina acestor personaje excentrice, promovate de presă și pe rețelele de socializare, oamenii își fac o părere greșită despre medicina estetică, cea care, în mod normal, aduce armonie la nivel estetic și nu dezechilibru.

„Întotdeauna am fost de părere că moderația este extrem de importantă atunci când vorbim despre tratamente estetice, intervenții minim-invazive și operații estetice. Aici cred că este, în primul rând, rolul nostru, al medicilor esteticieni, să educăm pacienții. Atunci când un pacient pleacă din clinica ta, practic te reprezintă pe tine și îți reprezintă munca. De aceea, rezultatul pe care îmi doresc întotdeauna să îl obțin în urma unei proceduri trebuie să fie unul armonios, de care să fiu în primul rând mândru. Consider că niciun medic chirurg profesionist, cu etică și experiență, nu ar accepta să facă operații sau tratamente exagerate care să păteze în vreun fel anii de studiu și muncă pe care îi are în spate. Din punctul meu de vedere, medicina estetică înseamnă, în principal, armonie și echilibru. Noi venim să corectăm anumite lucruri, să prevenim semnele îmbătrânirii, niciodată să schimbăm drastic aspectul unei persoane”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Personaje excentrice care au afectat percepția generală asupra operațiilor estetice

De-a lungul anilor, în presa din toată lumea au fost promovate diferite personaje ale căror excentricități estetice au ajuns să afecteze părerea oamenilor de rând despre intervențiile estetice pe care le-a transformat cumva în subiecte tabu.

O avem, spre exemplu, pe Jocelyn Wildenstein, acum în vârstă de 82 de ani, care, de-a lungul anilor, a suferit numeroase operații estetice pentru a ajunge să semene cu o felină.

Justin Jedlica este cunoscut în toată lumea drept păpușa umană Ken. El avea doar 17 ani când a apelat prima oară la operația de rinoplastie, iar, de atunci până în prezent, a efectuat peste 150 de proceduri menite să îl ajute să semene cu varianta masculină a păpușii Barbie.

Tot drept „Păpușa Ken” a devenit cunoscut și Rodrigo Alvez, care a călătorit prin toată lumea și a mers la televiziunile naționale pentru a vorbi despre experiențele sale cu medicina estetică.

Modelul Pixee Fox și-a îndepărtat chirurgical șase coaste pentru a obține o talie mică și a apelat la numeroase alte intervenții pentru a se asemăna cât mai mult cu un personaj de desene animate.

Acestea sunt doar câteva exemple, însă ceea ce trebuie să înțelegem este că ele sunt niște excepții și nu reprezintă nici pe departe un etalon.

„Da, de-a lungul anilor am văzut promovate în presă, atât din România, cât și cea internațională, persoane care și-au schimbat drastic aspectul prin operații estetice. Nu este dreptul meu să judec alegerile nimănui, însă aș vrea ca oamenii să înțeleagă că nu poți cataloga această industrie a medicinei estetice în funcție de alegerile acestor oameni. Gândiți-vă că populația lumii depășește 8 miliarde de oameni la momentul actual. Aceștia, despre care vorbim aici, sunt cazuri extrem de rare, poate 1 la 1 milion, însă pentru că sunt promovate de mass media, ajung să creeze o imagine negativă asupra unui domeniu care înseamnă cu totul altceva”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Operațiile estetice, înlocuite de tratamente minim invazive

În ultimii ani, medicina estetică a evoluat semnificativ, descoperindu-se noi modalități de a corecta imperfecțiunile fără a apela la operațiile chirurgicale clasice. Este vorba despre proceduri minim invazive care se realizează rapid și nu necesită recuperare, în comparație cu operațiile care în mod normal necesită anestezie, incizii și perioadă de recuperare mai îndelungată.

„Tendința, mai ales în prezent, este ca pacienții să nu își mai dorească schimbări radicale, ci îmbunătățirea aspectului. Pacienții vor să îmbunătățească ceea ce au primit de la natură și să își păstreze aspectul tânăr și fresh pentru cât mai mult timp.

Fie că vorbim aici despre eliminarea cearcănelor, estomparea ridurilor sau îmbunătățirea texturii tenului, putem în prezent rezolva cam orice problemă cu ajutorul tratamentelor rapide și minim invazive, tehnologii de ultimă generație ce înlocuiesc cu succes bisturiul”, explică medicul estetician.

Cum ajunge un medic estetician să refuze un pacient

„Este important să facem tot ce putem pentru a ne simți bine în pielea noastră și, în acest sens, să apelăm întotdeauna la o clinică specializată și un medic cu experiență. Medicul estetician trebuie să înțeleagă dorințele și nevoile pacienților, dar și să traseze limite atunci când este cazul.

E extrem de important să știm să trimitem acasă pacientul atunci când așteptările lui sunt nerealiste sau dorințele exagerate, ieșite din comun. Mi se întâmplă foarte des să fac lucrul acesta. Nu întotdeauna tu, ca medic, rezonezi cu pacientul. Chiar recent, a venit la clinică o pacientă care își dorea augmentarea feselor, dar nu cu un rezultat natural, ci cu unul exagerat. I-am explicat care sunt limitele noastre, ce acceptăm să facem și ce nu, iar într-un final i-am recomandat să se mai gândească.

Exact cum spuneam și mai devreme, rolul nostru ca medici nu este doar să realizăm aceste tratamente și intervenții, ci să și educăm pacienții într-o direcție a armoniei și echilibrului”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iancu Morad - Medic chirurg estetician
Iancu Morad este medic chirurg estetician, fondatorul clinicilor Luxury Aesthetics. Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani și inovațiile realizate în domeniul esteticii, Iancu Morad a devenit unul din cele mai respectate nume din industrie. Medicul a dezvoltat inclusiv tehnici proprii de ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being