4 sfaturi utile privind curățarea și hidratarea tenului

  • Publicat:
4 sfaturi utile privind curățarea și hidratarea tenului
Sursa foto: Freepik

O bună hidratare este un factor-cheie pentru menținerea sănătății și strălucirii tenului. Cremele hidratante joacă un rol vital în acest sens, dar mai există câțiva pași esențiali de inclus în rutina de îngrijire a pielii, pentru un aspect perfect.

Descoperă mai jos care sunt cei mai importanți pași pentru hidratarea și revitalizarea pielii și care este ordinea corectă a acestora.

Dubla curățare a tenului

Primul pas către o hidratare eficientă a pielii este curățarea temeinică a acesteia. Dubla curățare a tenului este un obicei care a devenit foarte popular în ultimii ani. Acesta implică utilizarea unui demachiant pe bază de ulei, urmat de un produs similar pe bază de apă.

Un cleanser facial pe bază de ulei ajută la îndepărtarea machiajului și a tuturor impurităților lăsate pe piele de produse precum crema de protecție solară, dar și de excesul de sebum.

Demachiantul pe bază de apă elimină transpirația, murdăria și alte impurități lăsate de produse care nu conțin uleiuri. Curățarea dublă face ca tenul să absoarbă mai bine produsele de îngrijire a pielii care vor fi folosite ulterior. În plus, poate să prevină înfundarea porilor, iar tenul va avea astfel un aspect mai sănătos și mai hidratat.

Aplicarea produselor de îngrijire a pielii ținând cont de densitatea lor

Ordinea în care aplici produsele de îngrijire a pielii poate avea un impact semnificativ asupra eficienței lor. Pentru a maximiza procesul de hidratare, începe cu cele cu o textură ușoară, de exemplu, crema calendula (extract de galbenele), și fă trecerea treptat la formule mai dense și mai bogate, care conțin unturi și uleiuri. Acest lucru permite fiecărui produs să pătrundă eficient în piele.

Începe cu un toner, care este opțional, dar care ajută pielea să absoarbă mai bine produsele de îngrijire. Poți continua cu serumuri sau fiole tratament, de exemplu, cu acid hialuronic, bogate în ingrediente hidratante. Apoi, aplică creme hidratante ușoare, emulsii sau loțiuni, și încheie, după caz, dacă folosești, cu o cremă mai bogată sau un ulei de față, pentru a sigila umiditatea în interior.

Prin stratificarea produselor în ordinea densității, acestea vor fi mai bine absorbite și te asiguri că tenul tău este bine hidratat și hrănit.

Folosirea agenților umectanți

Umectanții sunt ingrediente care atrag și rețin umiditatea, ceea ce le face esențiale pentru o hidratarea adecvată a pielii. Poți să folosești umectanți precum acidul hialuronic, glicerina și aloe vera în produsele de îngrijire a pielii. Include în rutina de îngrijire zilnică un ser hidratant sau o cremă hidratantă care conține umectanți. Aplică produsul pe pielea ușor umedă, cu mișcări ușoare, pentru a păstra umiditatea și pentru a-i îmbunătăți absorbția. Umectanții sunt compuși foarte importanți, care ajută la reînnoirea barierei de hidratare a pielii, iar tu poți astfel avea un ten proaspăt, suplu și hidratat.

Utilizarea măștilor de față intens hidratante

Măștile de față pot oferi un plus concentrat de hidratare pielii. Poți să alegi măști special formulate cu ingrediente hidratante ca acidul hialuronic, ceramidele și extracte naturale din plante. Aceste măști oferă un nivel de hidratare și hrănire intensă, ajutând la restabilirea echilibrului natural al pielii.

Aplică o mască de față hidratantă o dată sau de două ori pe săptămână și las-o să acționeze timpul recomandat pe ambalaj, pentru a permite ingredientelor să pătrundă în piele. Indiferent dacă alegi măști de tip șervețel, gel sau cremă, aceste tratamente pot să fie un adevărat răsfăț pentru chip, revitalizând pielea.

Includerea măștilor de față hidratante în rutina ta de îngrijire poate să te ajute să ai un ten cu aspect sănătos și întinerit.

O piele bine hidratată necesită o abordare cuprinzătoare în ceea ce privește rutina de îngrijire, care depășește simpla aplicare a unor creme. Curățarea dublă, aplicarea produselor în ordinea corectă și folosirea agenților umectanți și a măștilor pentru hidratare intensivă sunt gesturi care te pot ajuta să ai un ten strălucitor și revitalizat. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân