Celulita: spune-i STOP, odată pentru totdeauna!

Nu se duce cu una, cu două - nici măcar cu douăzeci şi două de încercări. Odată instalată, celulita ne va da bătăi de cap mult şi bine. Ca să scapi de extrem de neplăcuta coajă de portocală trebuie să îmbini perfect sportul, dieta şi masajul. Şi, în plus, trebuie să fii mereu la curent cu ce o declanşează sau o întreţine. Aşadar, luaţi-vă ceva de notat.
  • Publicat:
Celulita: spune-i STOP, odată pentru totdeauna!

Nu se duce cu una, cu două – nici măcar cu douăzeci şi două de încercări. Odată instalată, celulita ne va da bătăi de cap mult şi bine.

Ca să scapi de extrem de neplăcuta coajă de portocală trebuie să îmbini perfect sportul, dieta şi masajul. Şi, în plus, trebuie să fii mereu la curent cu ce o declanşează sau o întreţine.

Aşadar, luaţi-vă ceva de notat!

 

Multă vreme am crezut că am celulită strict din cauza celor câteva kilograme pe care le târăsc după mine şi de care nu mă încumet să mă despart de mai bine de 20 de ani. Dar, într-unul dintre aceşti an am dat milităria sportivă şi calorică jos din pod şi am pus-o la treabă.

Şi ce să vezi, după minus 10 kilograme, celulita era tot acolo, holbându-se la mine şi făcându-mi parcă în ciudă la fiecare uitare în oglindă. Se dau coroniţe şi diplome la şcoală după ce te lupţi bine cu fracţiile sau familiile biologiei, dar vă spun sincer că cei care merită mai tare premierea sunt cei care înving parşiva celulită.

Există un milion de factori care favorizează apariţia celulitei!

Sunt nenumăraţi factorii care influenţează apariţia şi insistenţa celulitei – celulită care în termeni medicali este inflamarea ţesutului celular subcutanat. Inclusiv moştenirea genetică ne poate fi potrivnică, nu mai vorbesc de alimentaţie, de odihnă, de sport, de frecvenţa masajelor, de anumite medicamente sau de… soare. Vorbim pe larg despre câţiva factori care declanşează sau înrăutăţesc celulita, la care nu cred că v-aţi fi aşteptat. Iată ce spun experţii britanici.

Analgezicele –  medicamentele din categoria analgezicelor cu efect antiinflamator, din care fac parte aspirina şi ibuprofenul, favorizează retenţia de apă în ţesuturi, agravând astfel celulita. Majoritatea oamenilor au observat că retenţia de apă dispare după ce încetează să utilizeze analgezice, dar trebuie consultat medicul înainte de a lua o decizie în această privinţă. Dacă este cazul, persoanele ar trebui să încerce să utilizeze medicamente pe bază de paracetamol, care nu provoacă retenţia lichidelor.

Razele ultraviolete – pe lângă faptul că razele ultraviolete îmbătrânesc pielea, acestea agravează celulita, din cauza radicalilor liberi care slăbesc elasticitatea celulelor şi a ţesutului conjunctiv. Pentru a preveni celulita, trebuie folosite cu generozitate creme şi loţiuni cu factor de protecţie solară de două ori pe zi şi trebuie consumată multă apă pentru a asigura echilibrul corect între săruri şi lichide din organism.

Încrucişarea picioarelor – menţinerea poziţiei picioarelor încrucişate pentru mult timp împiedică circulaţia la nivelul membrelor inferioare, ceea ce provoacă retenţia lichidelor şi agravarea celulitei. Ca exerciţiu se recomandă mişcarea picioarelor ca şi cum aţi pedala o bicicletă, timp de 30 de secunde, o dată dimineaţa şi o dată în cursul după-amiezii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan