Scapă de celulită, câştigă lupta cu duşmanul numărul 1 al pielii femeilor!

Nu-i aşa că şi tu eşti una dintre cele 90% dintre femei care vor cu orice preţ să scape de inestetica celulită? Cu siguranţă, altfel nu ai fi intrat să mai afli câte ceva din această bătălie epuizantă purtată de femeile secolului 21.
  • Publicat:
Scapă de celulită, câştigă lupta cu duşmanul numărul 1 al pielii femeilor!

Nu-i aşa că şi tu eşti una dintre cele 90% dintre femei care vor cu orice preţ să scape de inestetica celulită? Cu siguranţă, altfel nu ai fi intrat să mai afli câte ceva din această bătălie epuizantă purtată de femeile secolului 21.

Ei bine, acum că ai aflat că nu eşti singură în acest haos al dietelor, cremelor-minune şi masajelor dureroase, îţi urăm bun-venit în rândurile ce îţi vor dezvălui cele mai recente noutăţi în acest domeniu şi soluţiile cele mai eficiente de combatere şi prevenire a problemei numărul 1 a femeilor din toate timpurile – celulita.


Dacă te întrebi ce se ascunde sub aspectul cojii de portocală…


…milioane de celule de grăsime (adipocite) blocate în stratul profund al dermului (hipoderm) care, atunci când cresc în volum, duc la crearea aspectului pufos şi a cojii de portocală.

Deşi celulita nu este o problemă de care să te poţi descotorosi peste noapte, există câţiva paşi pe care îi poţi urma pentru ca ţesuturile şi celulele din corp să îşi recapete forma iniţială, cum ar fi:

  • Evită toxinele de genul alcoolului sau tutunului, care pun o presiune imensă asupra sistemului limfatic. Nu este doar un sacrificiu pentru sănătate în general ci şi o armă eficientă de prevenţie şi combatere a celulitei.
     
  • Adoptă un regim alimentar echilibrat, care cuprinde multe fructe şi legume cu frunze verzi, bea multă apa (8-10 pahare/zi) pentru hidratare şi pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp şi menţine-ţi greutatea în limite normale, pentru că dietele temporare au aşa-numitul efect yo-yo, care poate agrava celulita.
     
  • Masează-ţi pielea cu o perie aspră, de preferat înainte de duş, care stimulează circulaţia sângelui şi pe cea limfatică. Nu face duşuri fierbinţi şi încheie ritualul de îmbăiere cu un jet rece de apă, care are rolul de a tonifica întregul corp.

Dacă, totuşi, aceste schimbări în stilul de viaţă nu ameliorează simptomele celulitei, este cazul să treci la “arsenalul greu” din dotarea altora. Mai exact, apelează la specialiştii în cosmetică modelatoare şi tehnicile lor inedite.

Câteva dintre tratamentele prezentate mai jos şi-au dovedit eficienţa şi în cazul multor vedete care se confruntă cu această problemă, printre ele numărându-se Kate Hudson, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Madonna şi multe alte personalităţi de la Hollywood.

Aspiră grăsimea de care nu ai nevoie prin lipomasaj (masajul cu vacuum) – folosit în special în etapele incipente ale celulitei, pentru a împiedica evoluţia acesteia. Tratamentul ţinteşte adipocitele printr-o tehnică de masaj profund a dermului. Astfel, celulele de grăsime în exces sunt sparte, lăsând loc unei pieli care se simte şi arată mai tânără. Avantaje: nu este o metodă dureroasă, ajută la slăbire, detoxifică.


Zero celulită cu Power Plate – efecte demonstrate ştiinţific şi atestate de una dintre cele mai adorate actriţe de la Hollywood, Monica Belluci. Dacă nu îţi place să mergi la sală şi vrei rezultate rapide, fără prea mult efort, atunci optează pentru farfuria-minune ce te energizează şi te ajută să ai muşchi bine definiţi şi, mai ales, fără celulită. Avantaje: nu transpiri şi nu pierzi timpul (un antrenament durează 10 minute).


Împachetează-ţi pielea în ciocolată – eficiente şi fabuloase, aşa pot fi descrise pe scurt aceste tehnici destinate pierderii câtorva centimetri din zonele cu probleme. Însă efectul lor se răsfrânge şi asupra inamicului numărul 1 –celulita.

Folosind ciocolata, nămolul terapeutic şi alte alge miraculoase numai de ei ştiute, specialiştii garantează că vom avea parte de un tratament regesc de relaxare şi reîntinerire. Paris Hilton, Kate Winslet şi Jennifer Aniston se numără printre fanele acestui tip de procedură şi se declară foarte mulţumite de rezultate.


Mezoterapia cu efect la minut – este una dintre cele mai scumpe dar eficiente proceduri de combatere a celulitei şi presupune injectarea cu ajutorul unor micro-ace a substanţelor care facilitează hidratarea celulară (vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanţi), înmoaie ţesuturile conectoare, descompun găsimile, stimulează circulaţia şi drenarea limfatică, sporind astfel producţia de colagen şi elastină. Angelina Jolie si Brad Pitt sunt adepţii fideli ai acestei tehnici rapide de înfrumuseţare.

Până să ajungi însă la toate aceste metode, îţi recomand să urmezi o cură pe bază pe fructe mai mult sau mai puţin exotice, care ajută la restabilirea nivelului hidric din ţesuturi şi la remodelarea corporală.

  • Pepenele verde are în compoziţie peste 92% apă şi poate preveni retenţia hidrică, unul dintre principalii vinovaţi din spatele formării celulitei.
     
  • Ananasul are 86% apă şi ajută la drenarea ţesutului limfatic şi la eliminarea toxinelor. De asemenea, stimulează creşterea producţiei de colagen, care îmbunătăţeşte elasticitatea pielii.
     
  • Fructele Goji sunt bogate în vitaminele A, B, C, E, minerale şi aminoacizi esenţiali care împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, instalarea celulitei şi multe alte afecţiuni grave (diabet, astm, hipertensiune, insomnie etc.).
     
  • Papaya este un fruct în formă de pară care are un conţinut bogat de fibre, antioxidanţi, minerale, calciu, fier etc., cocteil care accelerează metabolismul, are efect diuretic, topeşte grăsimile şi tonifică întregul corp.

Celebrul doctor OZ îţi oferă încă 2 tipsuri: foloseşte creme pentru masaj pe bază de castan porcesc (horse chestnut), care ajută la micşorarea volumului celulelor grase, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, reduce inflamaţia şi depunerile de apă din corp, şi suplimente pe bază de extract de gotu kola, una dintre puţinele ierburi cu potenţial terapeutic împotriva celulitei.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”