Prof. Dr. Victor Costache

Profesor universitar, medic primar Chirurgie cardiovasculară  și Doctor în Științe Medicale, Victor Sebastian Costache este cofondator al primului centru privat universitar de chirurgie cardiovasculară și toracică din România.

A început facultatea în anul 1992 la Iaşi şi a terminat-o în anul 1999. Pasiunea pentru medicină a căpătat-o încă din primii ani de viaţă.

Nepot de medici, şi-a petrecut copilăria în spital. A făcut un an de rezidenţiat în ţară, după care a decis să plece în Franţa, acolo unde a luat-o cu rezidenţiatul de la capăt.

S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. Este membru în Colegiul Francez de Chirurgie cardio-vasculară

Drumurile profesiei l-au purtat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania, Quebec, Statele Unite.

Este autor și co-autor de cărți de specialitate, autor a numeroase articole medicale știintifice publicate în reviste medicale naționale și internaționale.
A participat și realizat comunicări știintifice la mai mult de 50 de congrese și conferințe internaționale.

A fost ministru al sănătății în perioada noiembrie 2019 - martie 2020.

Este membru al Academiei Franceze de Chirurgie, expert în chirurgie cardiovasculară minim invazivă și implantare vâlve transcateter, directorul programului universitar de chirurgie cardiovasculară al Universității Titu Maiorescu și în prezent Șef de Secție în Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Spitalului Clinic SANADOR.

Arii de expertiză medicală

Experiență vastă în chirurgie cardiacă
Intervenții chirurgicale minim-invazive pentru vâlvă mitrala și aortică
Intervenții de chirurgie vasculară și endovasculara
Intervenții de chirurgie toracică
Intervenții chirurgicale cardiace și vasculare realizate în premieră
națională și la nivel internațional

Premiere medicale realizate de prof. Dr. Victor S. Costache în cadrul spitalului clinic SANADOR

Tratamentul endovascular al anevrismului aortic toraco-abdominal;
Realizarea unui mulaj 3D al inimii pacientului și tratament minim invaziv pentru repararea defectului septal atrial;
Înlocuirea de valvă aortică transcateter cu proteză biologică și endoprotezarea pentru anevrismul aortic abdominal și de artere iliace;
Tratamentul minim invaziv al insuficienței de valvă aortică prin defect congenital (bicuspidie aortică), și corectarea unui defect septal ventricular.

Prof. univ. dr. Victor Costache, SANADOR:

Prof. univ. dr. Victor Costache, SANADOR: „Jumătate dintre copiii pe care i-am operat nu ar fi trăit mai mult de o lună dacă nu ar fi fost diagnosticați și tratați la timp”

În perioada 8-12 mai, nouă copii cu malformații cardiace au fost operați în cadrul SANADOR de către echipa condusă de prof. univ. dr. Victor Costache, Șef Secție Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic SANADOR.