Bogdan Marțian

Dr. Bogdan Marțian este Medic Primar Chirurgie Generală, Doctor în Științe Medicale și Șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador.

Dl. Dr. Marțian s-a alăturat și echipei de chirurgie robotică unde abordează prin intermediul robotului de ultima generatie DaVinciXi, patologia benignă și malignă a aparatului digestiv (esofag, stomac, intestin, colon, rect, ficat, pancreas, căi biliare), patologia ginecologică (uter și anexe), precum și defectele peretelui abdominal.

Dr. Marțian este autorul a peste 10.000 de intervenții chirurgicale, între acestea peste 2.000 intervenții oncologice și peste 3.500 laparoscopice.

În sfera chirurgiei oncologice, dr. Marțian abordează toate localizările aparatului digestiv (esofagul, stomacul, intestinul, colonul și rectul, pancreasul, ficatul și căile biliare) și cele ginecologice (sân, uter, ovar etc.) atât deschis cât și laparoscopic.

Chirurgia obezității, în care a acumulat o experiență de 12 ani, este înca una dintre dimensiunile de bază ale carierei sale medicale.

Studii de specialitate

  • Facultatea de Medicină Generală a UMF Carol Davila din București în anul 1983
  • Între 1983 și 1985, acesta a lucrat ca medic stagiar la Spitalul Marie Curie, în Clinica de Chirurgie Pediatrică.
  • Din 1985, a devenit cercetător la Institutul de Medicină Legală București, iar din 1988 până în 1990 a fost asistent universitar în specilitatea Medicină Legală la IML București, sub îndrumarea d-lui profesor Vladimir Beliș.
  • În 1994, dl Dr. Bogdan Marțian a avut șansa parcurgerii unui stagiu de pregătire la Spitalul Universitar din Zurich, ceea ce i-a schimbat fundamental viziunea asupra specialității sale.
  • A început chirurgia laparoscopică în 1994, cu un curs de inițiere la Zurich. Au urmat cursuri în cele mai prestigioase centre, precum Strasbourg, Paris, Dundee, Barcelona, St Galen, Roma, ceea ce i-a facilitat abordarea laparoscopică a întregii patologii abdominale.

Experiență profesională

A lucrat la Spitalul Clinic de Urgență București până la sfârșitul anului 2015, 25 de ani fără întrerupere.

Din ianuarie 2016 însă, s-a mutat la Spitalul Clinic SANADOR, unde a găsit cele mai bune condiții pentru progresul continuu în carieră.

Începând cu data de 27 iulie 2022, Dr. Bogdan Valeriu Marțian a fost numit Director Medical al Spitalului Clinic SANADOR si Presedinte al Consiliului Medical.

Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă

Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă

Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală, Șef Secție Chirurgie Generală la Spitalul Clinic SANADOR, vine cu informații despre chirurgia minim invazivă în cancerul colorectal.