Dr. Bogdan Marţian, Sanador: importanţa chirurgiei robotice în tratarea bolilor grave VIDEO

Dr. Bogdan Marţian, medic primar chirurgie generală, Şef Secţie Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic Sanador, explică pe larg utilizarea chirurgiei minim invazive cu ajutorul robotului Da Vinci în tratarea bolilor grave.

Chirurgia minim invazivă cu ajutorul robotului Da Vinci este unul dintre cele mai performante domenii din medicină, în cadrul căruia specialiştii realizează intervenţii de mare fineţe cu ajutorul tehnologiei. La ora actuală, intervenţiile chirurgicale cu ajutorul sistemului de ultimă generaţie da Vinci Xi se fac şi în cadrul Spitalului Sanador din Bucureşti.

Din echipa care realizează intervenţiile chirurgicale minim invazive cu ajutorul robotului Da Vinci face parte şi dr. Bogdan Marţian, medic primar chirurgie generală, Şef Secţie Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic Sanador.

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat dr. Bogdan Marţian, am stat de vorbă despre performanţele actuale ale chirurgiei minim invazive, despre avantajele chirurgiei asistate de robotul Da Vinci faţă de laparoscopie, dar şi despre beneficiile pe care le are acest tip de chirurgie atât pentru pacienţi, cât şi pentru chirurgi.

La ora actuală, chirurgia robotică permite medicilor să efectueze intervenţii minim invazive cu ajutorul unui set performant de instrumente, având  o vedere tridimensională de înaltă rezoluţie a câmpului operator. Astfel, creşte precizia intervenţiei, se reduce timpul de spitalizare şi scad riscurile posibilelor complicaţii.

Chirurgia minim invazivă cu robotul da Vinci se poate aplica în domeniul chirurgiei generale, în cel al urologiei şi al ginecologiei.

Prin acest tip de intervenţie se pot face rezecţii de colon, rezecţii de rect, se pot trata hernii inghinale, ventrale şi hiatale. În plus, se pot face gastrectomii şi poate interveni în bola de reflux gastroesofagian. De asemenea, cu ajutorul robotului Da Vinci, medicii intervin cu succes în cazul patologiilor pancreasului şi splinei. Importante de menţionat sunt şi intervenţiile din sfera bariatrică, cele destinate pacienţilor cu obezitate, care se pot face şi cu ajutorul chirurgiei minim invazive robotice. 

Mai multe informaţii despre performanţele chirurgiei minim invazive cu ajutorul robotului Da Vinci puteţi afla din interviul video realizat cu dr. Bogdan Marţian, medic primar chirurgie generală, Şef Secţie Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Bogdan Marțian - Medic primar chirurgie generală
Dr. Bogdan Marțian este Medic Primar Chirurgie Generală, Doctor în Științe Medicale și Șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador. Dl. Dr. Marțian s-a alăturat și echipei de chirurgie robotică unde abordează prin intermediul robotului de ultima generatie DaVinciXi, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar chirurgie generală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări: