3 mituri sportive

Aproape orice activitate umană este înzestrată cu ceea ce numim mit sau fantastic, fabulos... Chiar şi atunci când vine vorba de obiceiul de a practica sport, trăim cu cel puţin 3 mituri care ne controlează deciziile nu tocmai în mod favorabil.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 mituri sportive

Aproape orice activitate umană este înzestrată cu ceea ce numim mit sau fantastic, fabulos… Chiar şi atunci când vine vorba de obiceiul de a practica sport, trăim cu cel puţin 3 mituri care ne controlează deciziile nu tocmai în mod favorabil.

Primul ar fi: poţi să-ţi tonifici o parte a corpului lucrând doar acea parte a corpului. Puţine mituri sunt la fel de nocive şi de durată ca acesta.

Gândiţi-vă numai la toate echipamentele de fitness care au fost vândute pe baza acestei premise care este imposibilă din punct de vedere ştiinţific.

Apoi, mitul 2 – încălzirea înainte de antrenamentele fizice este esenţială. Există dovezi că stretchingul clasic poate chiar înrăutăţi prestaţia atletică.

Şi mitul 3 – yoga este un mod bun de a te menţine în formă. Are multe beneficii, poate reduce stresul şi tensiunea arterială, durerile de spate, dar nu este cel mai eficient mod de a te menţine în formă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan