Sfaturi anti constipație pentru persoanele aflate la dietă

Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, vine cu recomandări pentru a evita constipația în curele de slăbire.

Episoadele de constipație pot apărea frecvent la persoanele care țin cură de slăbire. Există mai multe cauze ale unui tranzit intestinal cu probleme. Acestea pot fi ușor corectate prin câteva măsuri simple. Iată ce recomandă dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

„Lipsa scaunului zilnic este o problemă frecventă în curele de slăbire. Aceasta pentru că oamenii nu mănâncă suficiente legume. Dacă am mânca suficiente fibre, suficiente legume, nu ar trebui să avem această problemă. Și da, ar fi normal să eliminăm zilnic resturile din colon, care rezultă în urma digestiei.

De fapt, de multe ori, uităm ceea ce trebuie să facem pentru a avea scaun zilnic. În primul rând, trebuie să avem o cantitate suficientă de fibre în alimentație. Acestea se găsesc în legume, fructe, cereale integrale, alimente neprocesate. Există și variante de suplimente cu fibre.

Pe lângă fibre, avem nevoie să le hidratăm. Degeaba mâncăm fibre multe, dacă nu le hidratăm și dacă nu avem grijă să consumăm ulei în cantitate potrivită. Nici nu trebuie să exagerăm cu cantitatea de ulei consumată, dar nici nu trebuie să-l reducem cu totul din alimentație.

Și nu trebuie să uităm de mișcare. Fără mișcarea care influețează foarte mult peristaltica intestinului nostru, adică mișcările naturale de eliminare a materiilor fecale, nu vom putea să avem scaun zilnic.

Așadar scaunul zilnic ține de fibre, hidratare, de mișcare și de modul în care mâncăm și combinăm alimentele” spune dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult