Dr. Laura Ene: 5 greșeli care împiedică slăbirea

Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, explică cinci dintre cele mai importante greșeli care afectează procesul de slăbire.

Conform informațiilor oferite de medicul Laura Ene, multe persoane care țin diete și vor să slăbească observă că acul cântarului nu se mișcă așa cum și-ar dori. Explicațiile pot fi multiple, dr. Laura Ene subliniind câteva dintre cele mai importante în intervenția sa video.

„În primul rând, ne scapă hidratarea. De multe ori constat că lipsa hidratării eficiente conduce la blocarea procesului de slăbire. O hidratare eficientă înseamnă minimum 25 de ml de apă pentru fiecare kilogram corp. Vorbim de hidratare cu apă plată, minerală sau ceai. Cafeaua sau vinul nu intră în categoria „lichide hidratante”.

A doua regulă de slăbire care este încălcată este mișcarea: ori se face prea puțină, ori prea multă. Dacă facem puțină mișcare, metabolismul se blochează. Dacă facem prea multă mișcare, pierdem grăsime, dar facem masă musculară. Iar pe cântar, nu vedem schimbări. Persoanele care merg la sală și fac multă mișcare ar trebui să-și ia ca reper centimetrii pierduți. Aceștia arată că persoanele respective sunt pe drumul cel bun cu slăbirea.

O a treia greșeală ar fi lipsa de somn sau somnul care debutează la ore foarte târzii din noapte. Dacă ne culcăm după orele 23.00, somnul nostru nu mai este odihnitor și nu ne mai reface cu adevărat. Avem nevoie de cel puțin 7-8 ore de somn, iar copiii și adolescenții au nevoie de 9 ore de somn. Aceasta pentru a evita poftele și mâncatul emoțional. De multe ori, mâncăm de oboseală.

Un alt aspect este necântărirea mâncării. Se întâmplă ca multe persoane să aproximeze mâncarea, să nu o cântărească. Și nu își dau seama că în spatele unor grame de mâncare se pot ascunde și o sută de calorii. Cele mai calorice alimente sunt cele pline cu grăsimi, chiar dacă sunt grăsimi sănătoase. Deci mâncarea trebuie cântărită.

Și mai e un aspect de care trebuie să ținem cont: este vorba despre cântărirea în sine. Unele persoane nu se cântăresc, iar dacă o fac, nu se măsoară” spune dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult