Dr. Laura Ene: suplimente recomandate vegetarienilor

Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, ne spune ce suplimente ar trebui să ia persoanele vegetariene.

Prezentă în cadrul CSID.RO Live, dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a precizat care sunt analizele și suplimentele la care trebuie să recurgă persoanele vegetariene.

„Recomandarea mea este să-și dozeze vitamina B12. Aceasta pentru că nu există surse de calitate pentru vitamina B12 în regnul vegetal.

La 3, 4 ani după ce s-a inițiat un regim strict vegetarian, trebuie verificate depozitele de vitamina B12 pentru că acestea se pot reduce dramatic și pot apărea probleme.

La fel, trebuie dozate calciul și vitamina D. Aceste elemente sunt cele pe care o persoană vegetariană trebuie să le urmărească în mod constant.

Aceasta pentru că sursele vegetale nu sunt de cea mai bună calitate. În momentul în care depozitele scad, este important să suplimentăm aceste elemente” ne-a declarat în CSID.RO Live dr. Laura Ene.

Vitamina B12 ajută la dezvoltarea şi menţinerea sistemului nervos, a producţiei de ADN şi a formării de celule roşii din sânge. B12 stimulează pofta de mîncare, creşte performanţele fizice şi psihice, împiedică acumularea de grăsimi în ficat şi previne afecţiunile cardiovasculare.

Calciul intră în componenţa oaselor şi dinţilor şi este esenţial pentru procesele de creştere, transmiterea impulsului prin fibrele nervoase, funcţionarea normală a muşchilor, coagularea sângelui şi transportul substanţelor prin membranele celulelor.

Vitamina D ajută la stabilizarea calciului şi a fosforului în organism, ajută dezvoltarea şi menţinerea sistemului muscular, al sistemului nervos, previne apariţia osteoporozei și menține la cote optime imunitatea organismului.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult