Dr. Laura Ene: ce trebuie să mâncăm dacă vrem să obținem o sarcină

Am stat de vorbă cu Dr. Laura Ene care ne-a vorbit despre cum ar trebui să arate dieta dacă vrem să obținem o sarcină.

Infertilitatea a devenit o reală problemă, în special pentru cuplurile moderne. Din fericire, anumite schimbări în stilul de viață ne pot ajuta să ameliorăm această problemă sau să îmbunătățim șansele de a obține o sarcină. Am stat de vorbă cu Dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice, care ne-a vorbit despre legătura dintre alimentație și fertilitate, dar și cum ar trebui să arate dieta dacă vrem să obținem o sarcină de succes.

„Cel mai important lucru pe care orice cuplu care vrea să conceapă un copil trebuie să-l știe este acela că trebuie să aibă mare grijă de greutate și să o aducă în limite normale înainte de concepție. Asta înseamnă că și greutatea în exces, dar și greutatea prea mică, mai ales pentru femei poate să afecteze fertilitatea”, explică Dr. Laura Ene.

Atât femeile, cât și bărbații trebuie să aibă în vedere aceste aspecte.

„Calitatea ovulului și calitatea spermatozoizilor sunt foarte mult influențate de kilogramele în plus și stilul de viață. Alimentația este o piesă de puzzle pentru un stil de viață sănătos. Poți să ai o alimentație corectă și echilibrată, dar dacă este hipercalorică, nu reușești să te miști, nu reușești să renunți la vicii precum fumatul, cafeaua în exces, nopțile nedormite și poluarea, toate acestea pot afecta fertilitatea”, ne spune specialistul.

Ce mâncăm dacă vrem să obținem o sarcină de succes

„O alimentație sănătoasă nu înseamnă un singur aliment sau o singură combinație. Nu înseamnă alimente permise și alimente interzise, atâta timp cât sunt de calitate. Înseamnă multă culoare. Întotdeauna veți știi că aveți o alimentație echilibrată dacă în farfuria dumneavoastră aveți multă culoare”, ne spune Dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi propunerile specialistului pentru mic dejun, prânz și cină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult