Tenul uscat: îngrijire, curățare, ingrediente

Tenul uscat apare atunci când pielea produce mai puțin sebum, iar ca urmare, apar aspectul deshidratat, lipsit de luminozitate.

Dacă ai tenul uscat și deshidratat, nu dispera! Există soluții în acest sens, dar mai întâi vreau să-ți explic cauzele din spatele acestei probleme.

Tenul uscat apare atunci când pielea produce mai puțin sebum, iar ca urmare, apar aspectul deshidratat, lipsit de luminozitate, descuamarea, senzațiile de mâncărime și piele care „strânge”. De asemenea, lipsa elasticității accentuează ridurile deja existente.

Tenul uscat poate apărea în urma predispoziției genetice, din cauza factorilor de mediu precum expunerea la soare, frig sau vânt, în urma expunerii la dușurile lungi și cu apă fierbinte, atunci când exfolierea se practică în exces și când se utilizează produse pe bază de alcool.

Probabil te întrebi ce ar trebui să faci în acest sens și care sunt obiceiurile și ingredientele pe care să le eviți.

În primul rând, îngrijirea tenului uscat se face cu ajutorul produselor de curățare care au o formulă blândă. Se evită dușurile lungi și cu apă fierbinte, iar fața se clătește întotdeauna cu apă călduță.

Atât dimineața, cât și seara trebuie aplicată o cremă hidratantă care să conțină ingrediente precum acid hialuronic, glicerină, ceramide sau squaleni.

Evită produsele pe bază de alcool, dar și expunerea în exces la soare, vânt sau umiditate.

Și cel mai important, nu uita de factorul de protecție! Cremele cu SPF 50 trebuie aplicate indiferent de tipul pielii, pe tot parcursul anului.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult