Prof. univ. dr. Horia Barbu: implantul dentar la persoanele cu pierderi osoase

Prof. univ. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară, explică soluțiile de top în implantul dentar la persoanele cu pierderi osoase.

Prof. univ. dr. Horia Barbu este medic primar chirurgie dento-alveolară, în cadrul “Clinicii de reabilitare orală Prof. Dr. Barbu” din Bucureşti. Prof. univ. dr. Horia Barbu este expert în chirurgia implantară. Medicul este specializat în augmentări osoase, sinus-lift, reabilitări orale complexe şi cazuri cu grad înalt de dificultate.

La ora actuală, implantul dentar se practică și în România pe scară largă. Însă există multe situații când pacienții au nevoie de intervenții speciale înainte de implantul dentar propriu-zis. O astfel de situație este aceea când pacienții au pierderi osoase și au nevoie de adiție de os înainte de implant.

„Dacă avem nevoie de adiție de os pe lateral, creasta e subțire și vrem să o îngroșăm, aceasta e mai simplu de făcut. Dacă stăpânim tehnica și urmăm un protocol corect, atunci adițiile de os ies. Însă dacă vrem să creștem în înălțime osul, pe verticală, atunci este o problemă. Sunt foarte mult opinii pro și contra. Unii medici sunt de părere că ar trebui să facem adiții de os pe verticală. Alții sunt de părere că putem aplica alte tehnici. Dar sunt și păreri conform cărora nu se mai poate face nimic și trebuie pusă proteză.

Dacă e vorba de pacienți în vârstă, ne gândim dacă e oportun să le facem adiție de os pe vertical sau mutarea nervului. O altă variantă ar fi să le punem implanturi foarte scurte. Forța masticatorie la pacienții de peste 75, 80 de ani scade.De aceea, sunt indicate aceste implanturi scurte. Sunt studii care arată că aceste implanturi stau foarte bine cel puțin 5 ani.

La pacienții tineri, există două variante: să înălțăm osul pe vertical sau să facem o repoziționare de nerv” ne-a declarat  prof. dr. Horia Barbu.

Mai multe informații despre cum decurge intervenția care presupune repoziționarea nervului aflați din interviul video realizat cu prof. dr. Horia Barbu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. univ. dr. Horia Barbu - Medic primar chirurgie dento-alveolară
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu este Profesor Universitar, Doctor în Științe Medicale și Medic primar Chirurgie-Alveolară în cadrul Clinicii Dr. Barbu. Dr. Horia Barbu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară în anul 1999 şi a practicat medicina dentară timp de 4 ani ca medic dentist generalist. În ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar chirurgie dento-alveolară
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult