Prof. dr. Horia Barbu: adiția de os în implantul dentar

Prof. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară, explică în ce constă adiția de os în implantul dentar și când se recomandă clorhexidina.

Adiția de os este o procedură frecventă în implatologia dentară. Astfel, conform estimărilor specialiștilor, o treime din implanturi ar avea nevoie de o adiție minimă de os.

„De cele mai multe ori, de câte ori avem de inserat un implant, ne întrebăm dacă putem să-l inserăm normal sau dacă trebuie să recurgem la adiția de os. Unul din 3 implanturi are nevoie de adiție de os. Pentru intervențiile de adiție osoasă, trebuie să pregătim pacientul înainte de acestea cu o anumită medicație. Medicația se bazează pe antibiotic, antiinflamator și antimicotic pentru că unii pacienți pot face candidoză de la antibiotic. Și după adiția de os, există câteva recomandări pe care pacientul trebuie să le respecte” a declarat în interviul video pe care ni l-a acordat prof. dr. prof. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară.

Adițiile de os se pot face cu os provenit de la pacient sau cu un os străin. Astfel, în funcție de tipul de intervenție și de statusul sănătății pacientului, fiecare tratament trebuie personalizat. Pregătirea personalizată a fiecărui pacient în parte înainte de a face adiția de os asigură succesul intervenției și previne apariția unor probleme post intervenție.

În ce constau adițiile de os și pregătirea pacienților înainte de o adiție de os ne explică pe larg în materialul video prof. dr. prof. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară.

Prof. dr. Horia Barbu își desfăşoară activitatea în cadrul Clinicii de reabilitare orală „Prof. Dr. Barbu” din Bucureşti, în domeniul chirurgiei implantare. Medicul Horia Barbu este specializat în augmentări osoase, sinus-lift, reabilitări orale complexe şi cazuri cu grad înalt de dificultate.

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice