Dr. Sorana Barbu: soluții de ultimă generație pentru îndreptarea dinților

Dr. Sorana Barbu, medic specialist ortodont, explică pe larg tratamentele de ultimă generație pentru îndreptarea dinților.

Îndreptarea dinților a devenit tot mai populară în ultimii ani și în România. Atât copiii cât și adulții recurg la tratamente ortodontice pentru îndreptarea dinților. Aceasta se face prin aplicarea aparatelor dentare care pot fi de mai multe tipuri.

Dincolo de avantajele estetice, îndreptarea dinților asigură o dantură mult mai sănătoasă. Dinții care nu sunt aliniați corect nu se pot curăța bine și astfel, se pot îmbolnavi mai ușor. Mai mult, ocluzia adică mușcătura nu este una bună, ceea ce poate duce în timp la deteriorarea danturii.

Și în România, pe lângă aparatele dentare clasice metalice, ceramice sau de safir, pacienții pot recurge la soluții de ultimă generație precum tratamentele ortodontice cu alignere transparente, de tip Invisalign.

Unul dintre medicii ortodonți din România care face astfel de tratamente este și Sorana Barbu, medic specialist ortodonție în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu” din București.

„Cele mai rapide tratamente sunt cele cu alignere, de tip Invisalign. Acestea sunt mult mai estetice, mult mai confortabile pentru pacient. Și tratamentul are o durată mai scurtă decât un tratament convențional cu brackets. Dar aceasta depinde și de fiecare caz în parte. Alignerele se poartă 22 de ore din 24, iar pacientul își schimbă fiecare set de gutiere la 7-10 zile” spune medicul Sorana Barbu.

Mai multe informații despre tratamentele ortodontice de tip Invisalign puteți afla din interviul video realizat cu medicul ortodont Sorana Barbu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Sorana Barbu - Medic specialist ortodont
Dr. Sorana Barbu Tecuceanu este medic specialist ortodont în Clinica de Reabilitare Orală Prof. Dr. Barbu. Este absolventă a Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii “Titu Maiorescu”, promoţia 2003 şi medic specialist ortodont din 2006. Este medic specialist certificat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist ortodont
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult