Prof. dr. Ioan Nedelcu: legătura dintre poluare și îmbătrânire

Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, explică pe larg legătura dintre poluare și îmbătrânire.

Între poluare și îmbătrânire există o legătură foarte strânsă. În viziunea profesorului Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, îmbătrânirea prematură poate fi pusă și pe seama acumulării de metale grele în organism.

„Fiecare dintre organele noastre are o anume speranță de viață. Iar speranța globală de viață a unui individ este în dependență totală de cel mai slab organ din organism. Și trebuie să ne adresăm acestuia pentru a avea o speranță de viață mai lungă și a fi mai sănătoși. Aceste organe interne suferă ca urmare a poluării care are diverse aspecte. Putem vorbi despre poluarea electromagnetică, chimică, de fungicide. Dar să nu uităm că în ultima sută de ani, am industrializat forțat planeta, iar din această industrializare forțată, am intoxicat planeta cu metale grele. Astfel, de la peștele din apă până la produsele bio, toate conțin metale grele. Acestea sunt mercurul, plumbul, cadmiul, aluminiul sunt prezente în apă, alimente” ne-a declarat în CSID.RO LIVE prof. dr. Ioan Nedelcu.

Stilul de viață, implicat în legătura dintre poluare și îmbătrânire

În plus, mai există o explicație pentru legătura dintre poluare și îmbătrănire. Iar aceasta poate fi pusă pe seama stilului nostru de viață și obiceiurilor pe care le avem. „De exemplu, păstrăm alimentele în frigider învelite în folie de aluminiu. Acestea se păstrează foarte bine, dar ceea ce nu știm este în 24 de ore, alimentele vor prelua din folia de aluminiu de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim într-o zi normală. Există posibilitatea să vedem efectele secundare ale metalelor grele prin diverse semne și simptome. Acestea pot fi oboseala cronică, scăderea capacității de concentrare, nervozitate, depresie. De asemenea, pot apărea boli inflamatorii cronice, alergii” avertizează prof. dr. Ioan Nedelcu.

Astfel, dacă ne propunem să ne să trăim mult și să fim sănătoși, trebuie să fim atenți la aceste simptome. Acestea trebuie semnalate unui specialist antiaging care va elabora programe personalizate. Aceste programe vizează în primul rând menținerea sănătății organelor interne. La ora actuală, există anumite terapii care pot scoate metalele grele din organism. La fel de importante sunt hidratarea, consumul alimentelor curate și suplimentele cu antioxidanți. În plus, contează mișcarea regulată și evitarea produselor super procesate. Astfel, dacă respectăm anumite reguli, ne putem bucura de longevitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. dr. Ioan Nedelcu - Medic primar dermatolog
Prof. Dr. Ioan Nedelcu este General maior medic, Profesor universitar, Medic primar dermatologie-venerologie, Șef Departament Medicină Regenerativă la Institutul de Medicină Comparată București și Director CMI Nedelcu Ioan, București. Poziții actuale – Profesor universitar – Șef ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult