Prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea: cum ne protejăm creierul în era tehnologiei CSID SPECIAL

Prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea, Director Științific SANADOR și Membru de onoare al Academiei Române, ne spune ce putem face pentru a ne proteja în era tehnologiei.

În cadrul interviului special pe care ni l-a acordat, prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea a trecut în revistă cele mai importante reguli pentru sănătatea creierului. Odihna, hrana de calitate, mișcarea, combaterea stresului sunt doar câteva dintre elementele unui creier sănătos.

Un aspect delicat al acestei perioade este expunerea creierului la mulțimea de informații cu care suntem bombardați de pe diverse platforme. Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea ne atrage atenția asupra dificultăților pe care le întâmpină creierul nostru în acest ocean informațional.

„Orice am face, noi nu putem acumula un număr foarte mare de informații. Geniile o pot face: de exemplu, Napoleon scria în același timp 9 scrisori diferite. Dar puține genii au fost la acest nivel.

Omul de rând trebuie să realizeze că această bijuterie care este creierul trebuie curățată ca să sclipească. Astfel, trebuie să ne ajutăm creierul ca să sclipească.

De exemplu, dacă eu îi dau unui student să facă 10 lucrări în același timp, nu face niciuna bună. Trebuie să ne stabilim priorități, un calendar de activități și după ce am terminat una, trecem la cealaltă.

La ora actuală, informația vine peste noi ca un tăvălug. Dacă deschidem Google, aflăm ce vrem și ce nu vrem. Vin pacienți cu o mulțime de boli aflate de la „domnul Google”. Dar realitatea e cu totul alta, pentru că Google nu știe ce s-a întâmplat cu bunicii și părinții pacienților, nu știe toate simptomele.

Deci informația din exterior trebuie luată, triată. Nu trebuie privită ca pe un capăt de țară. Trebuie analizată și apoi trebuie să mergem pe informație și să ne punem mintea la contribuție” spune prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea.

Mai multe informații despre sănătatea creierului puteți afla din materialul amplu realizat cu reputatul profesor și academician!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult