Lucrările protetice înșurubate pe implant versus lucrările cimentate

Dr. Iasmin Jarjour, medic dentist generalist în cadrul clinicii "Prof. dr. Barbu" explică diferența dintre lucrările protetice înșurubate pe implant și cele cimentate.

Lucrările protetice se aplică frecvent la ora actuală în cabinetele dentare. Ele pot reda pacienților sănătatea danturii și un zâmbet frumos. Lucrările protetice și montarea acestora reprezintă o etapă importantă în reabilitările orale. Aceasta după realizarea tratamentelor dentare, a intervențiilor chirurgicale și a inserării implanturilor. Cât privește modul de fixare a lucrărilor protetice, acesta poate fi cu ciment sau prin înșurubare.

„La ora actuală, lucrările protetice cimentate se fac pe dinți. Lucrările protetice pe implant sunt întotdeauna înșurubate. La lucrările protetice înșurubate, accesul este mult mai ușor și trebuie să fie mai așa pentru că vorbim despre implanturi, adică lucrări dentare mai costisitoare. De câte ori vrem să avem acces la aceste lucrări, ele se deșurubează și se poate face o bună igienă a implanturilor. De asemenea, se pot face mai ușor și controalele periodice la șase luni.

Lucrările cimentate pe implanturi ne împiedică de multe ori să realizăm aceste lucruri. În plus, poate rămâne ciment între implant și gingie, ceea ce poate duce la infectarea implantului, la periimplantită. Astfel, rămâne să aplicăm lucrările cimentate doar pe dinții naturali, nu și pe implant” spune dr. Iasmin Jarjour, medic dentist generalist în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Cât despre beneficiile lucrărilor protetice înșurubate pe implanturi, acestea nu vizează numai faptul că pot fi ușor de deșurubat pentru a se efectua igienizarea. Înșurubarea oferă și mai multă rezistență în timp. Mai multe informații despre fixarea lucrărilor protetice ne oferă în interviul video medicul dentist generalist Iasmin Jarjour!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Iasmin Jarjour - Medic dentist chirurgie dento-alveolara
Dr. Iasmin Jarjour este medic dentist generalist în cadrul clinicii "Prof. dr. Barbu", cât şi în chirurgie orală şi urmeaza periodic numeroase cursuri de specialitate, după cum urmează: Simpozionul Naţional cu participare internaţională “Viziunea interdisciplinară în medicina dentară”, ...
citește mai mult