Dr. Iasmin Jarjour: tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii

Dr. Iasmin Jarjour, medic dentist generalist în cadrul clinicii "Prof. dr. Barbu" vorbește despre tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii.

Tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii vizează în primul problemele care apar în cele nouă luni. „La femei cel mai frecvent apare gingivita de sarcină. Ca urmare a hormonilor din timpul sarcinii, gingiile se inflamează și multe gravide se panichează. Ele au impresia că au parodontoză din cauza sarcinii, dar nu este așa. De aceea, dacă o femeie își dorește o sarcină sau a rămas însărcinată, e bine să meargă odată la 3 luni pentru igienizări profesionale. Aceasta pentru a evita gingivita” recomandă dr. Iasmin Jarojour, medic dentist generalist în cadrul clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Gingivita se însoțește de simptome precum sângerarea gingiei, umflarea acesteia și durere. Însă acest disconfort dispare cu ajutorul igienizărilor profesionale. De altfel, gingivita de sarcină dispare după venirea pe lume a bebelușului. „Dacă gravida nu merge la dentist și nu tratează gingivita printr-o igienizare corespunzătoare, gingivita poate duce la parondontoză și migrarea dinților” avertizează dr. Iasmin Jarjour.

Cât despre radiografiile dentare din timpul sarcinii, dr. Iasmin Jarjour spune că acestea nu se pot face  de rutină pentru că nu se cunosc posibilele efecte asupra viitorului bebeluș. Însă o gravidă poate face radiografie în cazul unei urgențe medicale.

Pe lângă gingivită, hormonii de sarcină pot duce și la afectarea molarilor de minte. Dr. Iasmin Jarjour spune că sarcina nu exclude realizarea unei anestezii, cu acordul medicului ginecolog. Însă anestezia se poate face doar în anumite momente ale sarcinii. Toate informațiile despre tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii le puteți afla din interviul video realizat cu dr. Iasmin Jarjour!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Iasmin Jarjour - Medic dentist chirurgie dento-alveolara
Dr. Iasmin Jarjour este medic dentist generalist în cadrul clinicii "Prof. dr. Barbu", cât şi în chirurgie orală şi urmeaza periodic numeroase cursuri de specialitate, după cum urmează: Simpozionul Naţional cu participare internaţională “Viziunea interdisciplinară în medicina dentară”, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic dentist chirurgie dento-alveolara
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult