Dr. Iasmin Jarjour: tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii

Dr. Iasmin Jarjour, medic dentist generalist în cadrul clinicii "Prof. dr. Barbu" vorbește despre tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii.
21.07.2021 | Alexandra Necsoiu

Tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii vizează în primul problemele care apar în cele nouă luni. „La femei cel mai frecvent apare gingivita de sarcină. Ca urmare a hormonilor din timpul sarcinii, gingiile se inflamează și multe gravide se panichează. Ele au impresia că au parodontoză din cauza sarcinii, dar nu este așa. De aceea, dacă o femeie își dorește o sarcină sau a rămas însărcinată, e bine să meargă odată la 3 luni pentru igienizări profesionale. Aceasta pentru a evita gingivita” recomandă dr. Iasmin Jarojour, medic dentist generalist în cadrul clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Gingivita se însoțește de simptome precum sângerarea gingiei, umflarea acesteia și durere. Însă acest disconfort dispare cu ajutorul igienizărilor profesionale. De altfel, gingivita de sarcină dispare după venirea pe lume a bebelușului. „Dacă gravida nu merge la dentist și nu tratează gingivita printr-o igienizare corespunzătoare, gingivita poate duce la parondontoză și migrarea dinților” avertizează dr. Iasmin Jarjour.

Cât despre radiografiile dentare din timpul sarcinii, dr. Iasmin Jarjour spune că acestea nu se pot face  de rutină pentru că nu se cunosc posibilele efecte asupra viitorului bebeluș. Însă o gravidă poate face radiografie în cazul unei urgențe medicale.

Pe lângă gingivită, hormonii de sarcină pot duce și la afectarea molarilor de minte. Dr. Iasmin Jarjour spune că sarcina nu exclude realizarea unei anestezii, cu acordul medicului ginecolog. Însă anestezia se poate face doar în anumite momente ale sarcinii. Toate informațiile despre tratamentele dentare care se pot face în timpul sarcinii le puteți afla din interviul video realizat cu dr. Iasmin Jarjour!