Prof. univ. dr. Horia Barbu: implanturile zigomatice

Prof. univ. dr. Horia Barbu, specializat în implanturi dentare, explică pe larg ce sunt implanturile zigomatice și când se folosesc.

„Implanturile zigomatice sunt niște implanturi lungi, foarte lungi comparativ cu celelalte pe care le folosim. Prin implanturile zigomatice, putem evita operații mai grele precum un sinus lift. Implanturile zigomatice se folosesc pe maxilar, adică pe arcada dentară de sus.

Astfel, putem evita să facem un sinus lift pacienților care au avut eșecuri de implant dentar în antecedent de exemplu, sau au pierdut foarte mult os. De asemenea, vârsta și anumite patologii ne pot împiedica să facem un sinus lift. În astfel de situații, putem apela la aceste implanturi zigomatice care se pun rapid, într-un sfert de oră. Marele avantaj al acestei tehnici este că putem face lucrările provizorii în câteva ore sau într-o săptămână, în funcție de complexitatea lucrării. Lucrarea finală se face în 6-8 luni. De multe ori însă, lucrarea provizorie poate să rămână și ca lucrare finală” spune prof. dr. Horia Barbu, coordonatorul clinicii „Prof. dr. Barbu” din București.

La ora actuală, implanturile dentare sunt tot mai folosite în cabinetele dentare. Aceasta pentru a înlocui cu succes unul sau mai mulți dinți lipsă. În cazul celor care o persoană apelează la astfel de implanturi, este nevoie de un consult medical prealabil care trebuie să evalueze starea de sănătate.

Succesul implanturilor pe termen lung este dictat de experiența medicilor, de calitate implantului, dar și de respectarea regulilor de îngrijire orală de către pacienți. Astfel, se impune vizita regulată la stomatolog toată viața pentru o dantură sănătoasă.

Prof. univ. dr. Horia Barbu este unul dintre medicii români de top care realizează lucrări dentare ample din chirurgia implantară. Prof. univ. dr. Horia Barbu este specializat în augmentări osoase, sinus-lift, reabilitări orale complexe şi cazuri cu grad înalt de dificultate.

Mai multe informații despre intervențiile din chirurgia implantară care vizează implanturile zigomatice puteți afla din interviul video realizat cu prof. univ. dr. Horia Barbu!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. univ. dr. Horia Barbu - Medic primar chirurgie dento-alveolară
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu este Profesor Universitar, Doctor în Științe Medicale și Medic primar Chirurgie-Alveolară în cadrul Clinicii Dr. Barbu. Dr. Horia Barbu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară în anul 1999 şi a practicat medicina dentară timp de 4 ani ca medic dentist generalist. În ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar chirurgie dento-alveolară
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult