Dr. Oana Ionescu Bozdog: sfaturi de protecție solară în vacanță

Dr. Oana Ionescu Bozdog, medic primar dermatovenerologie, ne spune cum să ne protejăm pielea în vacanță.

Invitată în emisiunea CSID.RO LIVE, dr. Oana Ionescu Bozdog, medic primar dermatovenerologie, ne-a oferit informații importante despre protecția pielii în sezonul cald. Acestea trebuie respectate pentru că expunerea la ultraviolete este factor de risc pentru îmbătrânirea pielii, arsurile solare și cancerul de piele. Cel mai important lucru pentru protecția pielii noastre ar fi să folosim corect produsele cu SPF.

Iată ce recomandă dr. Oana Ionescu Bozdog: „Ar trebui să alegem produsul cu SPF în funcție de fototip. Dacă avem o piele deschisă, care se arde ușor, ochi albaștri și păr blond, atunci trebuie să optăm pentru un produs cu SPF 50. Pentru pielea mai închisă, merge și factorul de protecție 30. Însă trebuie să știm că nici factorul de protecție 50 nu ne protejează sută la sută de radiațiile solare. Procentul de protecție este de 98 la sută”.

La ora actuală, numărul total al persoanelor care fac anual cancere de piele, alte tipuri decât melanomul, este între 2 și 3 milioane. La acest număr, se adaugă peste 130 de mii de cazuri de melanom. Melanomul este cel mai periculos tip de cancer de piele. Arsurile solare în copilărie cresc riscul de cancer de piele la vârstă adultă. În plus, cele mai expuse persoane la cest tip de cancer sunt cele cu pielea deschisă, ochi albaștri și păr blond sau roșcat. Se estimează că numărul persoanelor care fac cancere de piele este în creștere la nivel global.

În aceste condiții, evitarea expunerii la soare între orele 10 și 17 devine cu atât mai importantă. În plus, folosirea corectă a produselor cu SPF reduce riscul de a dezvolta un cancer de piele. Mai multe informații despre regulile de protecție solară puteți afla din intervenția video a medicului Oana Ionescu Bozdog în cadrul CSID.RO Live!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Oana Ionescu Bozdog - Medic primar dermatolog
Dr. Ionescu-Bozdog Oana Brândușa este Medic primar Dermatovenerologie în cadrul Spitalului clinic SANADOR din București. Cursuri postuniversitare: 2012: Dermoscopy - “Getting closer to reality“, Spitalului Clinic Colentina 2014: „ Abordarea globală în rejuvenarea facială: injectarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult