Ortodonția accelerată: cum scurtează timpul de purtare a aparatului dentar

Prof. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară, explică modul cum ortodonția accelerată poate scurta timpul de purtare a aparatului dentar.

Ortodonția accelarată include două metode prin care timpul de purtare a aparatului dentar poate fi scurtat semnificativ. Iar unul dintre specialiștii români care le aplică este prof. dr. Horia Barbu, coordonatorul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

„Stomatologia și tehnicile dentare au evoluat foarte mult în ultima vreme. Acest lucru este valabil și în ortodonție, iar noi abordăm două tehnici de scurtare a timpului de purtare a aparatului dentar. Prima tehnică este folosirea gutierelor de tip Invisalign, pe care le port și eu de câteva luni. Acest timp de aparat grăbește îndreptarea dinților, fiind mai rapid decât tratamentul clasic. Este mai ușor de suportat de către pacienți. De asemenea, poți scoate acele gutiere când mănânci, când ești în oraș, poți igieniza mult mai ușor dinții și gutiera. Iar tratamentul se scurtează. Dacă în unele cazuri complicate, tratamentul durează până la trei ani, cu Invisalign putem reduce durata la un an și câteva luni.

O altă tehnică din ortodonția accelerată care poate ajuta și în acest tratament rapid, dar și în cele cu brackets de safir sau metal este cea inventată de doi specialiști de la Mayo Clinic, în 2000. Iar această tehnică poate reduce durata tratamentelor ortodontice la un sfert din cea clasică. Această tehnică pe care o fac eu implică o intervenție chirurgicală care accelerează mișcarea ortodontică.

Această chirurgie ortodontică se poate face în colaborare cu un medic ortodont. Tehnica nu este foarte complicată, dar este minuțioasă și durează destul de mult. În ce constă această tehnică? Practic, se fac secționări foarte fine cu un aparat cu ultrasunete, Piezo, dar cu protecția osului și dinților” descrie ortodonția accelerată prof. dr. Horia Barbu.

Mai multe informații despre cum se poate scurta timpul de purtare a aparatului dentar puteți afla din materialul video realizat cu coordonatorului Clinicii „Prof. dr. Barbu”!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. univ. dr. Horia Barbu - Medic primar chirurgie dento-alveolară
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu este Profesor Universitar, Doctor în Științe Medicale și Medic primar Chirurgie-Alveolară în cadrul Clinicii Dr. Barbu. Dr. Horia Barbu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară în anul 1999 şi a practicat medicina dentară timp de 4 ani ca medic dentist generalist. În ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar chirurgie dento-alveolară
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult