6 moduri în care reţelele sociale te pot afecta negativ.

Dezvoltarea reţelelor social media a dus la cel mai înalt grad de conectare al oamenilor.Totuşi, prea mult timp petrecut în acest spaţiu poate cauza serioase probleme sănătăţii mentale.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Dezvoltarea reţelelor social media a dus la cel mai înalt grad de conectare al oamenilor.Totuşi, prea mult timp petrecut în acest spaţiu poate cauza serioase probleme sănătăţii mentale.Paradoxal, poate duce, în timp, la un grad de alienare şi însingurare.

Iată 6 moduri în care reţelele sociale te pot afecta negativ.Scăderea stimei de sine. Un studiu  danez a identificat fenomenul „invidiei Facebook”. Persoanele care nu urmăresc această reţea s-au declarat mai satisfăcute de calitatea vieţii.Cei care stau prea multă vreme “lipiţi” de ecran nu mai au discuţii şi legăturireale cu apropiaţii.

Deşi au funcţii de reamintire, reţele sociale afectează memoria pe termen scurt. Concentrarea pe afişarea imaginii perfecte a unui eveniment conduce adesea la ratarea experienţei în sine. Afectează calitatea somnului. Lumina de la telefoanele smart reduce cantitatea de melatonină, necesară somnului.

Cei care nu pot opri verificarea telefonului la fiecare 5 minute suferă de acest sindromul deficitului de atenţie. Abuzul de social media poate duce la probleme de sănătate mentală cum ar fi atacuri de panică, anxietate şi depresie.
Pentru mai multe informaţii despre msediul virtual intraţi pe www.csid.ro.

sursa foto: 123rf.com, hepta.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult