Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice

Dr. Diana Ionescu, medic stomatolog rezident în parodontologie, în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", explică utilitatea laserului în parodontoză.

La ora actuală, se estimează că între 20 și 40 la sută dintre oameni suferă de boală parodontală sau, popular, parodontoză. Aceasta apare mai ales după vârsta de 30 de ani și este mult mai frecventă spre vârsta a treia.

„Boala parodontală este o boală a dinților frumoși și este foarte frecventă. Este pe locul 2 ca incidență după caria dentară. În parodontoză, nu există o simptomatologie zgomotoasă, iar pacientul nu vede semne foarte repede” afirmă medicul stomatolog Diana Ionescu, stomatolog rezident în parodontologie, în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu” din București.

Boala parodontala reprezintă de fapt o serie de afecţiuni cronice cauzate de flora microbiană de la nivelul cavității orale. În parodontoză, sunt afectate gingia şi ţesuturile de susţinere a dintelui. Netratată, parodontoza poate duce la pierderea dinților. Boala parodontală evoluează în 3 stadii: gingivita, parodontita superficială şi parodontita profundă.

„Laserul este o metodă modernă în stomatologie, un instrument non-chirurgical, minim invaziv. Cu ajutorul laserului, putem efectua o gamă largă de proceduri cum ar fi tratamentul părților moi, al patologiilor care au legătură cu gingiile.

Pe lângă efectul bactericid, laserul ajută la remodelarea tisulară, gingivală, prin biostimulare, ajută la creșterea locală a numărului de celule care repară țesutul. În plus, cresc sinteza de colagen și imunitatea locală” adaugă medicul Diana Ionescu, stomatolog rezident în parodontologie, în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Pe lângă beneficiile sale în tratarea parodontozei, laserul are o mulțime de alte beneficii. „Cu ajutorul laserului, putem face și albire. Este o opțiune foarte sănătoasă și nedureroasă. Dinții nu rămân sensibili după terapie pentru că timpul de expunere este scurt.

De asemenea, cu ajutorul laserului, putem face biostimulare și terapia durerii, prin creșterea vascularizației locale și relaxarea temporară a musculaturii. Laserul se poate utiliza în tratamentul aftelor și leziunilor herpetice. De asemenea, se poate face terapia periimplantitei, infecția din jurul unui implant dentar. Dacă nu este tratată corect, periimplantita poate duce în timp la pierderea implantului. Este dovedit științific că laserul este cea mai bună opțiune de tratament în periimplantită” completează dr. Diana Ionescu.

Mai multe informații despre utilitatea laserului în stomatologie ne oferă medicul Diana Ionescu în cadrul interviului video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Diana Ionescu - Medic stomatolog rezident parodontologie
Dr. Diana Ionescu este Medic Stomatolog-Rezident parodontologie. A absolvit Facultatea de Medicină Dentară în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, iar apoi a continuat cu rezidențiatul în cadrul Universității „Titu Maiorescu”, specializarea Parodontologie. În ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic stomatolog rezident parodontologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult