Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie

Asist. univ. dr. Ștefania Iancu, medic specialist protetică dentară în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", explică în ce constă reabilitarea fixă imediată.

Reabilitarea fixă imediată sau „dinții într-o zi” reprezintă una dintre procedurile dentare de top care oferă beneficii multiple pentru o anumită categorie de pacienți. Reabilitarea fixă imediată se realizează cu ajutorul protezelor dentare care se fixează pe implanturi.

„Este important ca pacienții să urmeze sfaturile noastre. Nu toți pacienții au indicație pentru acest tip de procedură. Majoritatea pacienților își doresc să fie tratați în mod eficient. Ei doresc să dispună de lucrări protetice, estetice, finale, cât mai repede și cât mai ieftin, în unele cazuri. Însă nu toți au indicații pentru procedura „dinți într-o zi”.

Iată ceea ne-a declarat în interviul video asist. univ. dr. Ștefania Iancu, medic specialist protetică dentară în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu” din București.

Astfel, reabilitarea fixă imediată, prin montarea protezelor pe implanturi, se face în funcție de fiecare situație în parte.

„Pacienții care pot beneficia de o astfel de tehnică sunt de obicei aceia care au o boală parodontală avansată. La aceștia, nu mai putem păstra dinții naturali. Așa că îi scoatem și, în aceeași sedință de tratament, le punem implanturile. De asemenea, putem face reabilitarea fixă imediată la pacienții care nu au dinți și au purtat proteze mai mult timp. Este vorba despre cei care au purtat proteze mobile, fără ca pacienții să mai aibă vreun dinte în cavitatea orală.

Practic, în cadrul procedurii, se extrag toți dinții și se inserează implanturile. În plus, în aceeași ședință se ia un mulaj sau se scanează implanturile respective și poziția lor din os. Aceasta pentru a face în timp scurt o lucrare protetică nouă care se înșurubează pe implanturi” adaugă asist. univ. dr. Ștefania Iancu.

Aflați toate informațiile despre reabilitarea fixă imediată din interviul video realizat cu asist. univ. dr. Ștefania Iancu, medic specialist protetică dentară în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Asist. univ. dr. Daniel Referendaru - Specialist în realizarea implanturilor dentare
Asist. Univ. Dr. Daniel Referendaru a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu în anul 1999, iar pasiunea pentru chirurgie orală a simţit-o încă din timpul facultăţii, când mergea să facă practică medicală. Pe parcursul celor 17 ani de activitate, ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult