Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație

Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, explică pe larg în interviul video importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație.
  • Publicat:

ARPIM este Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, organizație care susține obiectivele comune ale celor mai importante 27 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente inovatoare, prezente în România. Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al Asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.

În interviul video pe care ni l-a acordat, Dan Zaharescu, director exectiv al ARPIM, a răspuns pe larg la o serie de întrebări legate de rolul industriei farmaceutice inovatoare, procesul aprobării medicamentelor și influența inovației în creșterea speranței de viață. De asemenea, Dan Zaharescu a oferit informații despre procesul de cercetare și dezvoltare a medicamentelor, despre etapele de cercetare în cazul vaccinurilor și despre ariile terapeutice care vor primi în viitor tratamente inovatoare.

„Industria farmaceutică inovatoare urmărește permanent progresele înregistrate în lumea medicală. Iar pe această bază, ea își propune să transforme rezultatele cercetărilor științifice fundamentale în medicamente inovatoare care să fie disponibile pe scară largă și accesibile pacienților. În acest fel, industria farmaceutică bazată pe inovație contribuie într-un mod semnificativ la salvarea vieții pacienților, la îmbunătățirea calității vieții lor, dar și la creșterea speranței de viață a oamenilor în general” ne-a declarat Dan Zaharescu, director exectiv al ARPIM.

De asemenea, Dan Zaharescu explicat și modul cum a fost posibil un proces mai accelerat de aprobare în cazul vaccinurilor împotriva COVID-19, dar și de ce continuă monitorizarea vaccinurilor aprobate deja.

Mai multe informații despre toate aceste subiecte puteți afla din interviul video realizat cu directorul executiv ARPIM, Dan Zaharescu.

ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA), organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale. Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult