Alina Lazăr, consilier dezvoltare personală : Cum alegem terapeutul potrivit

Află cum alegem terapeutul potrivit atunci când avem nevoie!
  • Publicat:

Cum alegem terapeutul potrivit poate dificil uneori. Am discutat cu Alina Lazăr, consilier certificat în dezvoltare personală și viitor psihoterapeut, ce e de făcut atunci când vrem să ne alegem terapeutul care să ne fie de ajutor.

Se vorbește din ce în ce mai mult despre nevoile emoționale, tocmai pentru că suntem o generație care, din păcate, nu avem o educație în acest sens. Important este că unii oameni au înțeles că e nevoie să acordăm atenție și psihicului nostru. Însă cui ne adresăm? Cum alegem terapeutul potrivit?

Alina Lazăr ne-a explicat că atunci când ne confruntăm cu o problemă de natură profesională, putem apela la un consilier de dezvoltare personală sau un coach. Însă, cum alegem terapeutul potrivit dacă avem probleme emoționale sau comportamentale, ori dacă suspectăm că avem episoade de depresie sau anxietate? Alina Lazăr ne-a spus că în acest caz este nevoie să apelăm la un psiholog sau un psihoterapeut. Însă cum îl alegem? Consilierul ne-a recomandat că putem să alegem pe recomandări, putem căuta și pe internet. Psihoterapeuții buni au liste lungi de așteptare, chiar luni de zile iar acesta este un semn care ne indică faptul că acest terapeut chiar ne poate fi de ajutor pentru problema noastră. Un terapeut bun este acel terapeut care dă rezultate, iar terapia pe care o practică este potrivită pentru omul respectiv.

Ce facem însă, dacă terapeutul la care vrem să ajungem ne poate primi abia peste câteva luni? Ce facem acele câteva luni, mai ales dacă problema noastră este urgentă. Alina Lazăr ne-a recomandat fie să cerem terapeutului ales să ne primească în acele ședințe pe care orice terapeut le păstrează exact pentru situațiile de urgență, fie să mergem la un alt terapeut care ne poate primi atunci, până reușim să ajungem la persoana la care ne dorim să ajungem.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult