Sorina Fredholm, antreprenor de wellness: Trucuri pentru preparate vegane gustoase

Este posibil să existe gust și atunci când gătim preparate vegane.
  • Publicat:

Într-una din emisiunile Ce se întâmplă doctore Live, Sorina Fredholm, antreprenor wellness, ne-a povestit cum reușește să facă preparate vegane gustoase și cum i-a influențat acest stil de alimentație viața.

Sorina Fredholm spune că „veganizează” orice rețetă tradițională. Ea este de părere că, atunci când vrem să gătim preparate vegane gustoase, ar trebui să aplicăm aceleași principii sănătoase de gătit și doar înlocuim anumite alimente, adică cele de origine animală.

Un alt truc pentru a obține preparate gustoase este alegerea condimentelor – și la alimentația vegană, dar și în general, în orice stil alimentar. Acestea reprezintă o modalitate simplă și eficientă de a da gust alimentelor.

„Este foarte important să ne reconectăm cu gustul alimentelor întregi” spune Sorina Fredholm. Din păcate suntem învățați să consumăm multe alimente procesate, alimente cu mult zahăr, conservanți, coloranți, potențiatori de aromă, ceea ce ne-a alterat gustul și, uneori, nu ne mai dă voie să apreciem gustul natural al legumelor sau altor alimente. E momentul să ne întoarcem la „basic”, la natural, la simplu, la a savura alimentele nturale, întregi, exact cum vin ele din natură, fără să intervenim prea mult asupra lor.

Din punctul de vedere al Sorinei Fredholm nici măcar o salată nu trebuie să fie doar o salată tristă cu câteva frunze. Cu condimentele și alte alimente potrivite, salata poate deveni un fel de mâncare gustos și hrănitor.

Nu doar alimentația este importantă pentru o stare de bine. Stilul de viață al Sorinei presupune și practicarea de yoga, meditație a ajutat-o să trăiască în armonie cu ea însăși și cu cei din jur. E important să-ți cunoști scopul în viață, să te conectezi cu tine însăți și să înțelegi de ce faci anumite lucruri. În momentul când a descoperit yoga, meditația și a adoptat un stil de viață vegan, Sorina a simțit că i s-au aliniat valorile și acțiunile. Practic în ceea ce crede, dă și mai departe. Din punctul ei de vedere, cel mai mare beneficiu al acestei alimentații, al acestui stil de viață este  că trăiește în empatie și în conexiune cu cei din jur și cu natura.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult