Sorina Fredholm, antreprenor de wellness: Cum înlocuim proteinele de origine animală

Pot fi sau nu proteinele de origine animală înlocuite în alimentație?
  • Publicat:

Discuția despre alimentația vegetariană este una cu multe puncte de vedere. Într-una dintre emisiunile Ce se întâmplă doctore Live, Sorina Fredholm, antreprenor wellness și adeptă a stilului de viață vegan.

Alimentația este un subiect foarte în trend, sunt foarte multe puncte de vedere. „Nu e neapărat nevoie de proteină animală pentru a avea o alimentație sănătoasă”, a spus Sorina Fredholm care a explicat cum s-a adaptat stilului de viață vegan. Tocmai pentru că suntem diferiți, ne plac lucruri diferite. Cel mai important este să reușim să ne conectăm cu corpul nostru, cu semnalele pe care acesta ni le transmite, pentru a ști că ceea ce alegem din punct de vedere alimentar ne face bine.

Sorina Fredholm este adepta unui stil de viață vegan și s-a adaptat treptat la o alimentație în care a înlocuit proteinele de origine animală. A trecut pas cu pas la această alimentație, ascultându-și corpul, și timp de câțiva ani a tatonat cu ideea tranziției la acest stil de viață bazat pe plante. Sorina a renunțat de 15 ani  la carne dar nu din prima. Au fost momente în care a mai mâncat carne, mai ales în situații când era invitată la anumite evenimente sau la cine unde nu erau alimente pe gustul ei, vegane, care să-i satisfacă gustul și să o ajute să se simtă sătulă.

Pentru a avea o alimentație vegană sănătoasă din care să nu lipsească nici alimentele care pot înlocui cu succes proteinele de origine animală, este nevoie de o planificare atentă, dar fără să cădem în extrema de a ne număra gramele de proteine și de carbohidrați.

E important să ne amintim că acum 100 de ani oamenii mâncau mai puțin de 10 kilograme de carne pe an. Și persoanele longevive din zonele albastre sunt persoane care nu consumă alimente cu proteine de origine animală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult