Armando Lungu: Ce înseamnă tonifierea mușchilor

Am aflat de la Armando Lungu, fitness coach, ce înseamnă, de fapt, tonifierea și cu ajutorul căror exerciții putem arde țesut adipos.

Știm că după ce scăpăm de kilogramele în plus, nu este suficient doar să slăbim pentru a arăta bine, mai ales că trebuie să scăpăm de surplusul de piele. Automat ne gândim la tonifiere, doar că ea nu există. Am aflat de la Armando Lungu, fitness coach, ce înseamnă, de fapt, tonifierea.

Armando Lungu, despre tonifiere

„Tonifierea nu există. Este vorba de tonusul muscular, care este în mod natural în repaus sau tonusul muscular crescut atunci când facem un antrenament. El nu o să țină în permanență, ci doar un anumit interval de timp. Când oamenii se referă la tonifiere se referă la faptul că vor să li se vadă mușchii mai bine, ceea ce înseamnă că trebuie să reducă țesutul adipos, pe care îl reducem printr-un deficit caloric. Este un calcul matematic, cât mănânci și cât arzi. Poți să ai un antrenament cardiovascular sau hipertrofie, care înseamnă creșterea masei musculare, iar aici antrenorul decide sau, dacă nu ai antrenor, le poți combina: intervale, circuite”, ne spune Armando Lungu.

Pe scurt, tonifierea presupune arderea grăsimii, a țesutului adipos și evidențierea musculaturii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult