Dr. Adriana Lucia Celebidache: tratamente dentare pentru o ocluzie (mușcătură) corectă

Dr. Adriana Lucia Celebidache, medic primar dentist și doctor formator, trece în revistă tratamentele dentare pentru o ocluzie (mușcătură) corectă.

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Adriana Lucia Celebidache, medic primar dentist și doctor formator în cadrul Clinicii Dentexcela3 din București a explicat mai întâi ce înseamnă o ocluzie (mușcătură) corectă și de ce este aceasta importantă pentru sănătatea dinților.

„În momentul în care noi mâncăm, mandibula este un os mobil. Iar pentru ca noi să mestecăm, mandibula se mișcă stânga-dreapta. Pentru a nu freca dinții în permanență și a-i deteriora, există două ghidaje importante pe care trebuie să le avem.

În momentul în care mandibula merge spre dreapta sau spre stânga, la finalul mișcării, trebuie ca vârfurile caninilor de pe mandibulă să se atingă cu vârfurile caninilor de pe maxilar. În momentul în care vârfurile caninilor se ating, trebuie să avem spațiu între toți ceilalți dinți. Acesta este ghidajul canin, deci trebuie să-l avem și pe stânga și pe dreapta, pentru a proteja dinții.

Dacă vârfurile caninilor încep să se abrazeze, să se tocească, sau caninii nu sunt în poziția corectă, atunci, de câte ori mâncăm, lovim anumite grupe de dinți. În timp, această ocluzie deficitară poate duce la apariția granuloamelor, a fracturilor dinților. Deci pentru protecția dinților și o ocluzie corectă, avem nevoie de ghidaj de canin, stânga-dreapta.

Și mai există un ghidaj, cel în propulsie, în momentul în care noi mușcăm. Când mușcăm, trebuie să fim în contact cu incisivii centrali, superiori și inferiori, iar în spate, trebuie să avem spațiu între dinți” spune dr. Adriana Lucia Celebidache.

Mai multe informații despre ce înseamnă o ocluzie defectuoasă, de ce trebuie tratată și ce soluții există puteți afla din materialul video realizat cu medicul primar dentist Adriana Lucia Celebidache.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Adriana Lucia Celebidache - Medic primar dentist și doctor formator
Medic primar dentist și doctor formator, Dr. Celebidache este specializată în estetica dentară prin terapie cu laser. În prezent conduce clinica dentară minim-invazivă DENTEXCELA3, acolo unde poate fi și găsită. Hiperspecializarea sa Master Laser Dentistry obținută la Universitatea Aachen ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dentist și doctor formator
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult