Dr. Mihaela Bilic: importanţa fibrelor în alimentaţie VIDEO by CSID

Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet şi boli de nutriţie, explică importanţa fibrelor în alimentaţie şi care sunt cele mai bune surse din aceste elemente.

Cât de importante sunt fibrele în alimentaţie? Extrem de importante, spun medicii nutriţionişti. Aceasta pentru că fibrele sunt elemente esenţiale pentru un tranzit intestinal fără probleme. Fibrele asigură o digestie bună şi constituie surse de hrană pentru bacteriile din intestin.

Dacă microbiomul (din care fac parte şi bacteriile din sistemul digestiv) este în echilibru, şi imunitatea organismului este foarte bună. Astfel, organismul este ferit de boli grave care pot surveni pe fondul unui sistem imunitar cu probleme.

Există o mulţime de surse de fibre, legumele, fructele şi cerealele fiind printre cele mai importante elemente într-o dieta echilibrată. Însă şi suplimentele cu fibre pot fi o bună alternativă. Explică pe larg în materialul video importanţa fibrelor dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet şi boli de nutriţie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult